Kommer sakna

Kom tillbaka till min lägenhet för en stund sedan. Varit i stan sen igår eftermiddag. Inte kul att åka därifrån när jag vet att jag inte får träffa honom på hela julen. Han åker nåmligen till sina föräldrar ikväll, och i morgon åker jag till mina. Olika delar av landet, tyvärr. Men en vecka står jag nog ut. Måndag innan nyår åker jag tillbaka till Växjö igen :)
Ska ändå bli riktigt trevligt att komma hem över jul. Jag älskar julen. Alltid gjort.
Men innan hemresan blir det en dag fylld med seminarium. Inte lika roligt.
Ikväll sysslar jag med tvätt. Martina kommer hit senare. Jag ska tvinga henne att sällskapa mig då jag tittar på Heartbreak Hotel ;)

Hanukkah/Dannefest

Ikväll blir det galej på campus.
Jag är tydligen en av värdarna till en chanukkah/dannefest (ja, är man student får man fira vad som helst). Hmm.. vad går då detta ut på? Ingen aning. I vilket fall som helst så ska det bli riktigt roligt. Han ska också följa med :) Efter festen blir det utgång på sivans där det är rockparty på gång. Underbart!
Nu blir det klädvad, make up och middag.

lite jobb och lite tårta

Dagen började alldeles för tidigt för min smak. Var uppe med tuppen, och på badet klockan 8. En arbetsdag med mindre att göra det får man nog leta efter. Blir ganska segt att bara sitta och badvakta efter ett par timmar :/ Då det var dags för lunch fick vi dock oss en glad överraskning. En av växjös gymnasieskolor bjöd på tårta. Ingen dum tårta heller.. supergod. Mums!
Efter jobb cyklade jag inom willys för att handla.. slutade med en så gott som tom varukorg. Ingen inspiration.
I eftermiddag har jag bara latat mig framför tv-serier. Borde plugga gynekologi som va har stort seminarium på i morgon.. men jag orkar inte.
Snart kommer martina på besök.

En klapp på posten

Först: Lägenheten blir finare och finare för varje gång jag ser den. Våra möbler kommer passa perfekt, och jag ska sluta ha ångest för att något ska gå fel!
Cyklade nyss hem till lägenheten från stan. En av mina julklappar till honom hade äntligen kommit med posten. Jag tror att han kommer bli jätteglad. Mer julklappar till honom blir det efter jul. Kanske kan hitta något på rean till och med. Det är ju en väldigt modeintresserad pojkvän jag har.
Förutom klappar till honom är det bara mamma och pappa jag ska köpa present till. Vet vad det ska bli också, måste bara ta tag i mig själv och åka iväg och köpa den.
I eftermiddag blir det plugg i biblioteket med Hanna och Frida. Massor kvar på vår litteraturgranskning :/ Men det kommer nog bli bra. Vill helst bli klara med det denna veckan i alla fall. Blir det dåligt är total förnedring det värsta som kan hända, och lite sånt får man väl tåla.

Lägenhetstitt.. igen

Kom nyss från skolan. Haft seminarium om motiverande samtal. Måttligt intressant, men absolut ett av de bättre seminarium vi haft den senaste tiden.
Lunch har jag hunnit äta också. Härlig fläskfilé i dragonsås. Rester från gårdagens middag. Min favoriträtt sedan många, många år tillbaka. Tyvärr blir min inte riktigt lika god som mammas, men det börjar närma sig ;)
Nu under eftermiddagen så blir det nog en kort tupplur, då jag sovit för få timmar inatt (enligt mina mått), och dessutom kan det nog bli fika med några av tjejerna.
Ikväll blir det en tur ner på stan. Vi ska titta på vår framtida lägenhet igen, vilket ska bli jätteroligt. Nu har vi planerat så mycket att det ska bli intressant att se om allt verkligen kommer fungera :/ Lite nervöst är det allt. Men mest roligt! Längtar så mycket till flytten nu. Kommer dock saknar min lilla etta.. första egna bostaden är nog alltid speciell. Ångrar aldrig, inte en enda minut, att jag flyttade till Växjö.


Söndag från den lata sidan

Pizzan igår var ruskigt god. Beställde den mäktigaste de hade på listan tror jag.. då alla kostar lika mycket kan man ju inte äta hawaii som vanligt ;) Fläskfilé och kebabkött, bearnaissås och kebabsås. Nyttigt? Nej, men absolut värt det.
Till pizzan dracks det margaritas ur söta cocktailglas, och efter lyxmiddagen festade vi vidare till sivans. Träffade en hel del annat folk från klassen där vilket var trevligt.Blev ändå en ganska tidig hemgång för mig. Vid tolv tröttnade jag på alla tomtar som befann sig på dansgolvet och vandrade hem till lägenheten.

Pizzatajm

Jag ska snart ringa och beställa pizza till Martina och mig. Mumma! Så hungrig och så sugen på pizza :)
Efter maten blir det förfestande hos Theres och sedan sivans. Blir nog trevligt.

Massvis med snö

Jag är lite chockad. Sällan i mitt liv jag sett så mycket snö som det ligger utanför hans hus idag. I södra Sverige händer detta inte allt för ofta. Mysigt är vad det är!
Gårdags bibliotektsstund blev ganska effektiv. Hittade vad jag behövde för att skriva tentan åtminstone. 
Cykelturen till Hanna måste ha varit torsdagens värsta.. men värt det då jag bjöds på supergoda hamburgare! Efter maten blev det ett par timmar tv-tittande innan jag cyklade hem till honom. 
Idag blir det definitivt ingen cykling!


Biblioteket?

En hemtentamen skall vara gjord tills på måndag morgon.
Känns som vi gjort en exakt likadan förrut, för samma lärare dessutom. Hon tröttnar tydligen inte.
Ska i alla fall till biblioteket lite senare och jobba lite på den. Föredrar biblioteket senare på dagen då det inte är fullpackat med överseriösa plugghästar.
Efter min duktiga timme blir det besök hos Hanna. Skulle tydligen bjudas på hamburgare. Mums!

Biomörker

Igår var jag och han på bio. Första gången jag besöker biografen i Växjö faktiskt, men det gör jag gärna om. Det är väldigt mysigt med film på storskärm faktiskt :)
Twiligt var det vi tittade på. Jag säger som de andra jag känner som sett den.. fantastiskt bra film. Så mycke vackert!
Dagen idag började med den glada nyheten att han skaffat biljetter till Coldplay på stadion i augusti. Känns som att det är väldigt långt dit.. men det blir roligt.
Nu har jag nyss kommit tillbaka till min lägenhet. Promenerade hit från stan. Fint vinterväder idag :)


Ge mig snö

Jag är barnsligt förtjust i snö. Därför blev jag genast på bra humör då jag vaknar och det ser ut såhär utanför mitt fönster.

Kommer mest troligt smälta bort ganska snart.. men jag tänker vara glad så länge det varar :)

Lussebak

Det blev en massa gula härligheter igår. Såå goda! Mycket saffran ska det vara.
Idag ligger alla bullar i frysen. Lättare att låta bli dem då ;)
Jag håller på att tvätta en massa handdukar och kläder. Ganska skönt att få det gjort så här på förmiddagen. I eftermiddag blir det nog någon form av fika med Martina och Ida. Inte så sugen på kakor och bullar dock efter allt bakande de senaste dagarna. Dessutom funderar jag på att koka ihop en knäcksmet idag också. Blev sugen på detta för ett par dagar sedan och köpte formar och övriga ingredienser. Nu känner jag att jag måste använda dem också, även om knäcksuget avtagit.
Senare ikväll blir det nog bio med honom. Vi ska se twilight som alla andra :)

Vrålhungrig

Hannas och min undervisning gick galant idag. Imponerade gruppen med en powrpointpresentation.. tror jag.
Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hit så att vi kan äta. Jag är nämligen ruskigt hungrig!
Spagetti och köttfärssås står på menyn ikväll. Yum!
Kvällen kommer även att innehålla mera bakning. Lussebullar blir det idag. Älskar de gula bullarna :)

Pepparkakor i mängder

Det blev en massa pepparkakor med fin glasyr. Glasyr som hamnade på olämpliga ställen ibland ;) Tjejer!
Efter bakandet blev det glöggfika och massa prat. Härlig kväll!

Snart väntar en undervisningsuppgift i skolan. Hanna och jag ska göra en miniföreläsning om angina pectoris- kärlkramp. Blir nog en intressant eftermiddag.

Julbak

Har dragit ihop några av mina favorittjejer för julbakning ikväll.
Det ska bakas pepparkakor med rosa glasyr ;)
Var nyss på ica och roffade åt mig den sista degen. Hembakat i all ära, men färdigköpt deg känns så mycket smidigare.
Köpte även julmust och mandel. Dessutom lovade Martina att ta med sig glögg att fika på.
Mys!

Lunch ur ett tomt kylskåp

Idag blev det verkligen ingen rolig lunch.
Mitt kylskåp gapade näst intill tomt, så fantasifull som jag är så bredde jag två korvmackor och nöjde mig med det.
Nu är kylen ännu mera tom. Man kan hitta ett halvfullt mjölkpaket, ett gäng korvskivor, smör, senap och ketchup.
Jag som normalt sett gillar att ha kylen överfull med måltidsalternativ känner att jag inte riktigt orkar det denna månad. Är sällan hemma, och äter ännu mer sällan hemma. Shoppar mat till hans kyl istället :)
Längtar till flytten så otroligt mycket!


Personalfest

I lördags var det dags för personalfest på badet här i Växjö. All personal var bjudna, timmisar som jag också, vilket var väldigt kul. Kändes lite lustigt när man kom dit och inte kände igen hälften av alla som var där. Man är nog lite isolerad till sin egen avdelning.
Festen blev absolut en hit, enligt mig. En liten negativ detalj var maten, men kräsen som jag är tänker jag inte klaga på det. Alla andra verkade gilla det.
Allt det positiva då.. Kul att kunna prata med alla de trevliga arbetskamrater man gillar, kul att lära känna några nya, födelsedagspresent till de som fyllt jämt under året (jag till exempel), kul nomineringar bla årets plask, liveband, massvis med dans, killarna som varit smarta nog att ta med sig extra alkohol, pinsamma historier & hysteriska skratt.
Vid elva tiden åkte ett gäng ner på stan där vi hamnade på ny fest :) Då vi hade planerat utgång på oléo vandrade vi ditåt lite senare, men kön tilltalade inte mig utan jag fortsatte hem till festen där Tomas höll hus och lockade med mig alla där att äta nattmat på McDonalds. Jag var vid detta laget vrålhungrig.
Kön till oléo blev tyvärr inte kortare, och jag bestämde mig för att svika mina vänner och promenera hem till sängen istället.
Underbar kväll!

ett besök i Lund

stationen, stina, pepparkakor, pepparkakshus, glasyr, sparta, filmtitt, milla, burger king, godis, shopping, mormors, gästkort, little black dress, tacos, chokladfondue, memory, mousserande vin, päronshots, massa folk, utgång, taxi, helsingkrona, guitar hero & tåg till åstorp.

RSS 2.0