Halloween

Nu är det kväll igen.. har kommit en hel dag närmare den fruktade tentan. Kom precis hem från biblioteket. Har intensivpluggat där i ett par timmar nu. Mikrobiologi.. inte allt för svårt tycker jag. Det här SKA gå! Viktigt att hålla modet uppe haha. Men vi får se..
Mötte Nicole och Laurel i biblan också. De hade suttit där hela dagen och jobbat med deras uppsats. Stackare!
Men nu är jag avundsjuk på dem.. De ska ju halloweenfesta. Hade inte varit helt fel det. Hade nog inte orkat ikväll också i och för sig. Morgondagens pluggande hade nog gått sådär halvbra då.
Nu blir det spagetti och köttfärsås som jag varit mycket duktig och lagat idag. Ska unna mig tv en stund också.. sen blir det böckerna igen :(
image114

last years halloweenparty.. big success

The night out

Igår, tisdag, var det självklart Stallarna som stod på schemat.
Gick bort till Nicoles korridor och förfestade med samma härliga tjejer på hennes rum som sist. Hade hur roligt som helst.. Blev till och med bjudna på cookies.. Yeeeay!! Supergoda kakor bakade av någon färdig smet och glasyr som Nicoles mamma hade skickat hit från usa haha.. Lite omständigt kanske. Men det var nog lätt värt det. Mumma!
På tisdag måste jag bjuda dem på kanelbullar.. Får väl se vad de tycker om dem.
Drog vidare till Stallarna där vi mötte en hel del annat folk. Blev någon drink, lite posande på toaletten haha och galet dansande.. precis som förra tisdagen alltså!
Lyckades även övertala, inte så svårt visserligen, Nicole att komma hem till mig på juldagen och festa loss där :) Hon skulle ändå fira jul med släktingar i Trelleborg.. så då passar det ju bra. Ska bli sjukt roligt när Juls och hon är med och festar med alla "vanliga" vänner hemma. Vi kommer ha skitkul, det är jag övertygad om!!
Idag är det Halloween. Alla amerikaner ska ha en stor halloweenfest. Jag vill också gå!! Men nej, ikväll ska jag vara duktig och plugga. Dessutom har jag ingen kostym ;)

här kommer några av gårdagens festbilder också..
image108

       



Tenta

Har ju tjatat om att jag borde plugga till vår tenta på fredag. Nu börjar det verkligen närma sig och jag måste ju säga att just nu känns det ganska hopplöst. Men jag ska intensivplugga ikväll och hela morgondagen.. Har ju alltid funkat förr :P Men antar att om jag inte klarar den här tentan så har jag blivit överbevisad. Då ska jag skärpa till mig!!
Har suttit och pluggat i sängen nu ett tag. Det funkar inte riktigt. Efter jag har varit ute och gått med Hanna senare i eftermiddag blir det biblioteket igen. I de tysta läsesalarna måste man ju bara plugga.. finns inte så mycket att ursäkta sitt ickepluggande med där. I morgon ska jag nog dra mig till biblioteket lite tidigare också.. Känner mig smartare bara jag vistas i den byggnaden ;)


Plugg/party

Varit på ergonomiövning idag. Ingen höjdare.. alldeles för enformigt och långtråkigt. Men nu är det gjord i alla fall så det är skönt!
Jag borde ju plugga inför den kommande tentan nu känner jag.. men jag är helt slut efter promenaden med Hanna och hennes hund. Sååå kallt!!
Och sen blir det ju festande ikväll. Tisdagarna är min favoritdag då det gäller att festa. Har alltid roligt då!
Men nu ska jag värma frusen fiskgratäng..

Tillbaka

Kom tillbaka till Växjö i söndags kväll.. Sov hos Frida i stan då jag inte orkade åka tillbaka till Campus så sent. Roligt att ta igen lite snack med henne.
Idag hade vi en långdag med föreläsningar men jag gick bara dit en stund. Plugget till fredagens tenta kändes viktigare. Fick ju tillbaka den första tentan som inte hade gått så lysande :( Inte bra! Men eftersom halva klassen inte klarat den så känns det inte som att jag är ett hopplöst fall. Flummigare tenta får man ju leta efter..
Plugget till nästa tenta går i alla fall bättre än väntat. Ikväll gick jag till och med och satte mig för att plugga i biblioteket. Helt ensam!! Ja ett tag i alla fall, sen mötte jag Emma och vi snackade väl en hel del också. Men fick ganska mycke läst, så en bra början i alla fall. Får ju läsa ikapp de andra som pluggat i veckor nu..
I morgon blir det ergonomiövning. Ska tydligen köra runt med sjukhussängar i korridorerna ;) Spännande!

Fredagen i bild

                   

Galet som vanligt!

Släktträff

Precis kommit hem från släktträff..
Min gammelmormor hade fyllt 85 och idag bjöd hon alla barn, barnbarn och barnbarns barn på middag på något värdshus. Vi var väl 25 pers ungefär, och två skrikande ungar. Aaah jag klarar inte av det!
Maten var halvgod och personalen otrevlig. Men trots att jag klagar så är det ändå ganska roligt att träffa alla på en och samma gång. Systeryster Annika var ju där, så då funkar det ju alltid.
Nu går snart tåget tillbaka till Växjö :) Ska bli skönt att komma hem igen.. Föräldrar är bäst i liten dos. Hur ska det gå i sommar?! Vi har redan börjat bekymra oss för det haha..
Vi ses i Växjö

Förkyld

Vaknade med en inte så oväntad huvudvärk i morse.. Dessutom har jag blivit förkyld. Trodde jag hade gått och blivit immun mot det för jag har inte varit förkyld på evigheter.
När mamma hörde mina snörvlanden så plockade hon fram några skumma förkylningspiller som de köpt  USA. Ska tydligen vara väldigt starka. Var lite tveksam mot att prova dem, men efter att ha snytit mig en sådär 100 gånger tog jag mod till mig. Och tänka sig.. De fungerar!! Just denna medicinen finns i en "day" oh en "night" version. Mina föräldrar hade bara vågat köpa dagversionen då de hört att nattversionen tydligen gjorde människor helt höga.
Nu mår jag lite bättre i alla fall.. God bless America :)

Changes

Gårdagens festande blev ju lite halvlyckat..
Förfesten här blev smått galen :P Som vanligt så dök det upp en hel del folk och det blev massa stök. Men jag hade riktigt roligt i alla fall. Tror de flesta andra hade det också.
Tåget in till stan med alla.. Sen kändes det som att jag varit borta ett par år eller så. Helsingborgs nattliv hade förändrats en hel del. Jävligt mycke folk trängdes i kön till Tivoli. Aldrig sett en så lång kö.. Nej tack!!
Till och med steakhouse hade skaffat kösystem.. illa! Men in där kom vi i alla fall. Milla och jag shotade sambucca, som vi alltid gör.. Lika billigt som vanligt också :)
Sen drog vi vidare till stinsen där vi mötte en hög med folk man kände. Hade skitkul då vi var där.. men har inte riktigt koll på hur länge det var. En timme kanske? Sen efter det gick kvällen utför :P Kom på att vi inte hade någonstans att ta vägen. Köerna var alldeles för långa för våra smak. Så jag tog fram mitt hemliga vapen.. Min mobiltelefon!
Ringde min underbart snälla pappa som kom och hämtade hem mig, Milla och några av pojkarna. Såå skönt att få åka bil hem.
Kvällen i helhet.. Lyckad till kl 1!
Bilder kommer så fort jag är tillbaks i Växjö

I've missed you

Ikväll blir det party med mina oldies ;) Blir ett kärt återseende av Tivoli och självklart även steakhouse! Tänk så många bra stunder man haft där!
Förfest blir det hos mig.. mina knasiga föräldrar insisterade på detta då de påstår sig ha saknat mina vänner. I och för sig inte så konstigt då vårt hus varit förfestställe nästan varje helg i över ett år.
Sannorna kommer hit och livar upp huset, likaså Milla, Martin och ett gäng killar som jag inte har riktigt koll på. Hoppas många kommer, för jag har saknat våra härliga tivolifredagar en väldans massa :)
Nu blir det duschen..
Ses på Tivvan ikväll

Shopping

Den mycket efterlängtade dagen kom äntligen igår. Shoppingdagen med mamma i Helsingborg. Mina föräldrar har nog fått en knäpp av något slag. De har upptäckt att de har en hel massa pengar över nu sedan jag flyttade hemifrån :P Och igår ville mamma spendera lite av de pengarna på mig. Tackade ju inte nej precis!! Rännde runt i stan i några timmar och rotade igenom alla butiker. Kom hem med lite nya festkläder, något väldigt välbehövligt i Växjö alltså. Klänningar, shorts, linne, mössa och vantar inhandlades! Jag var såå lycklig haha.. Mormor slängde också in lite pengar. Har jag världens bästa familj eller vad? Älskar att inte bo hemma längre.. mycket bättre relation till alla nu.
Mamma var till och med hygglig och betalade den dyraste grejen jag absolut behövde. Nytt astmaspray. Helt sjukt vad det kan kosta pengar. 700 kr för två inhalatorer som håller i kanske 4 månader tillsammans.. detta efter att högkostnadsskyddet gått in. Förra gången fick jag slänga ut 640 kr för ett spray. Då gråter man nästan :P Hatar denna skit astma!! Däremot tyckte jag väldigt mycket om min mamma igår!



Sannorna

Kom precis hem från Perstorp. Har träffat mina kära vänner Sannorna.. Kollat på tv. De röstade ner mig och jag var tvungen att genomlida ett avsnitt av bonde söker fru. Hur pinsamt är inte det programmet då? Första och sista gången för mig. Kollade även på Grey's såklart. Jag vet ju redan vad som händer i den säsong som går på tv nu.. men det är ju alltid lika bra :)
Har även kört i vår nya bil. Eller ny och ny.. jag tycker den ser likadan ut som den förra, men det är ju betydligt bättre att köra. Mamma och pappa är nöjda med den i alla fall så får väl låtsas som att ja är det också.
Nu blir det till att sova, i min gamla bekväma säng.
image96

This is why we're hot

Kopierade fotona från tisdagens festande från facebook.. Nu hamnar de här! Enjoy!!
image79

                           

Girls night out

Utgången igår blev sjukt bra.
Förfest hos en annan tjej från the US, Nicole. Lika gammal som jag.. yeeay I'm not the only child :)
Blev 6 tjejer som gick ut.. 5 amerikanskor, och så jag :P Trivs som sjutton med alla dem.
Hann med att ta ett gäng spännande bilder på oss haha.. vi var verkligen på g igår ;)
Tyvärr så har jag bilderna på datorn i Växjö. Är just nu tillbaka hos mamma och pappa i Åstorp. Stnnar över helgen, men sen kan ni räkna med att de festliga bilderna dyker upp här! Tills dess kan ni alltid hitta dem på facebook om ni är vän med mig!!


Dinner at Harry's

Åkte ner till stan med Leah, hennes mamma och Danielle vid 6 tiden. Jag och Danielle var hungriga och gnälliga så vi hamnade ganska snabbt på Harry's. Alla var sugna på mixikanskt så vi beställde fajitas allihop. Sååå gott.. lätt det godaste jag ätit sen jag flyttade hit. Det tyckte nog alla. Och det bästa av allt.. vi slapp laga det själva. Äter på restaurang mer nu än någonsin, trots att min budget inte riktigt tillåter det. Men ikväll var det absolut värt det!!
Nu ska jag springa till Danielles korridor och förfesta lite innan kvällens utgång. Tisdag betyder Stallarna :)
image78

Reign over me

Blev den filmen jag såg igår. Vänner för livet är det svenska namnet för den. Tycker absolut att det är en film värd att se. Rekommenderar den till en tjejkväll med godis och näsdukar :P
Filmen handlar om tandläkaren Alan Johnson (Don Cheadle, från en av mina favoritfilmen hotel rwanda) som trots sin stora kärlek till sin fru (Jada Pinkett Smith) och sina barn är uttråkad i sin tillvaro.
Då han stöter på Charlie Fineman (Adam Sandler), som var hans rumskamrat på college så förändras hans liv. Charlie förlorade hela sin familj i world trade attacken och nu lever han i djup depression och har förträngt stora delar av hans gamla liv, även hans gamla vän. Men Alan och Charlie blir bästa vänner på nytt och tillsammans försöker de få ordning på Charlie och hjälpa honom tillbaka till livet.
Väldigt fin film. Liv Tyler är också med på en hörna där hon spelar Charlies psykolog.
Var väldigt ovanligt att se Adam Sandler i en sån här roll, men han gjorde den väldigt bra!

   

I don't like

           

Det här är vaför jag avskyr att tvätta. Antingen är det för att jag helt enkelt har för mycke tvätt, eller så är torktumlaren usel.. men det slutar alltid med att efter min 3 timmar långa tvätt tid så måste så gott som all tvätt hänga på tork ett halvt dygn i min lägenhet. Och hur roligt är det att bo i den röran? Tvätt på handdukstorken, duschräcket, gardrobsdörren, hylldörrarna och stolar. Snyggt, väldigt snyggt!! Sjukt irriterad just nu!

Where's home

Jag ska ju åka "hem" till Åstorp på onsdag. Tycker det är svårt att bestämma vad som är hem egentligen. Säger att jag ska hem på onsdag med åka hem igen på söndag. Lite klurigt det där. Fast Växjö är nog mer hemma nu..
Juls var nyss här och åt.. men nu skulle hon iväg på "dejt" ;) Sött..
Jag somnade gott i soffan innan och sov som en stock i två timmar. Kommer ju aldrig kunna somna inatt.
Kanske skulle kolla på en film?
Vänner för livet, eller reign over me som är originaltiteln ska tydligen vara bra. Om man vågar lite på det. Blir kanske den ikväll då. Kollade klart på stardust häromdagen i alla fall. Riktigt bra film.
Försöker få tag i Danielle också. Måste ju planera morgondagen. Utgång eller inte utgång? Kan inte riktigt bestämma mig, men är ju sugen på att gå ut som vanligt. Alltid roligt här ju!
Tvätt i morgon också.. Inte lika roligt :( Trött man kan bli på det..
all people from back home, miss you
   

And here we go again

Då var det dags att starta ännu en ny kurs. Har papperna framför mig.. annars hade jag aldrig vetat att den hette "Vårdvetenskap- patientens grundläggande behov och begär". Hade registrering till denna kurs i morse, och nu kommer vi alltså att läsa två kurser paralellt. Får väl se hur det går.
Annars har dagen mestadels gått ut på att sitta i rum med obekväma stolar och lyssna på en massa prat om hygien och ergonomi (hur man utför rörelser och liknande på ett bra sätt), inte spännande hittills. MEN..! Snart ska vi lära oss hur man sticker och annat sånt som jag tycker ska bli roligt. Så länge ingen skadar mig ;)
En annan sak som hänt idag, som faktiskt var riktigt trevligt, var att vi fick tillbaka vår tenta. Den om skelett och muskler från förra veckan. Godkänd!! Skönt, fast kan ju inte säga att det var oväntat. De andra man hört med verkar också vara godkända, så den här tentan var nog ingen rysare.
Ikväll kommer Juls hit och hjälper mig äta upp resterna av farmor goda mat.


Byrå

Äntligen är min byrå monterad och klar. Det blev en to"malm", från IKEA såklart.. väldigt fin faktiskt. Annika och Jonas har en likadan så jag snodde väl idén från dem. Mycket välbehövlig i min lägenhet som bara har EN garderob.. hur tänker de?! Ska jag få plats med alla mina kläder, underkläder, sovkläder mm i EN garderob. Sjukt!
Ikväll ska jag ha skoj och vika ihop lite av alla dessa kläder och lägga dem snyggt och prydligt i min nya fina byrå ;)
Mamma hade varit snäll och köpt ljus och fotoram till mig också, så nu är här myspys i min lägenhet! Trevligt att hon satt bilder på henne och pappa i fotoramen också.. preeecis vad jag ville ha!
Farmor och farfar var ju också med och fick se min lägenhet. Tror att de var nöjda med städningen också.. om de inte var det så sa de inget i alla fall. Det bästa med besöket, förutom byrån, var farmor grönpepparkyckling hon hade tagit med sig... mumms den har jag saknat. Snälla farmor hade till och med tagit med sig prinsesstårta och choklad. Kan man ha mer tur eller?! Överlycklig idag alltså :D
       

Släkten i Växjö

Kvällen hos Agnes blev väldigt lugn. Jag mådde halvbra så gick hem redan klockan åtta. Kändes lite taskigt med tanke på vilken fin fest hon och henke hade ordnat.. men där var ju massa folk så de hade nog en toppenkväll utan mig också :) Själv gick jag hem och la mig för att sova!
Var tvungen att gå upp tidigt i morse.. om en timme dyker nämligen pappa upp här i Växjö med farmor och farfar.. därför var det ju absolut nödvändigt att städa hela lägenheten till perfektion. Tror att jag är nöjd nu.. får väl se vad gamlingarna tycker när de kommer ;P Ser i alla fall fram emot farmors goda mat som hon skulle ta med sig haha!
Nu är jag helt slut igen.. vad är det med mig?!
Får bli soffan nu tills jag få besök...

Stardust

Har hört mycke bra om den filmen. Tänkte ge den en chans men har än så länge bara orkat se halva.. sen somnade jag ju såklart. Men snart ska jag nog börja kolla igen. Tror att tröttheten kom från igår och inte på grund av en dålig film. Ikväll har Agnes och hennes pojkvän inflyttningsfest. De bor också här på Campus så man får ju gå dit och umgås ikväll :) Ska bli roligt!
Hade roligt igår också. Danielle och bokade ett datum så att hon kan följa med mig hem och besöka Skåne ;) Orkar inte ens tänka på att hon och Leah ska åka hem till jul.. kommer bli jobbigt nu när man kommit dem så nära!

Höstpromenad

Hanna och jag hade bestämt oss för att gå upp tidigt, dvs 12, och gå runt sjön med hennes vovve.
Blir precis lika glad varje gång jag går runt den sjön och ser hur fint det är. Även om det är kallt och ruggigt så håller sig omgivningarna runt Växjösjön alltid så fina! Om vi hade sånt i Åstorp :P
Tog en sväng genom stan också.. Hanna skulle köpa puder. Tror hon hade sin lyckligaste dag denna höst också.. En vän ringde och berättade att Subway skulle öppna i Växjö. Wohhoo :P Jag kände knappt till det men Hanna snackade om det halva vägen hem haha.
Nu ska jag snart kila iväg till Juls korridor för att festa lite ;)

Birthday

Den här dagen började inte så bra. Har haft sjukt ont i huvudet bakom mina ögon :P Tror det är något fel på dem.. ögoninflammation kanske, kliar konstant i dem iaf. Men men, allt går över!
Idag är inte en dag man ska klaga. Juls fyller 21 år och ikväll blir det till att fira hennes födelsedag på restaurang inne i stan. Ska bli roligt att gå ut och äta med utbytesgänget. Tror det blir Juls, Leah, Danielle och jag. Kan ju inte bli tråkigt!!
Igår fick jag mina tågbiljetter till hemresan som blir nästa vecka. Onsdag till söndag för att vara exakt. Hur bra jag än trivs i Växjö och älskar det mesta här, så finns det inget som går upp mot att komma hem några dagar och träffa alla vänner som stannat kvar i Skåne. Blir andra gången jag åker hem nu, längtar! Den här gången kommer ju föräldrarna också att vara hemma så då får jag förhoppningsvis maten serverad varje dag också ;) Aldrig fel det inte.
På söndagen är det även släktträff på gång. Yeeeeaaay! Eller ja, det ska väl bli helt okej. Miss my oldies ;D

Good night

Jag hade rätt om gårdagens utgång. Det blev mycket roligt :)
Pizzan var väl kvällens absoluta höjdpunkt. Jag och Frida betedde oss som om vi aldrig sett mat förut haha..
Sedan blev det ju till att presentera Frida för mina glada utbtesvänner. Hon passade in i gänget perfekt och vi hade en jättetrevlig kväll både på förfesten och på Stallarna. Fridas engelska var inget att leka med haha.. värsta londonaccent ;) charming!!
Ikväll ska jag och Leah äntligen kolla på Grey's anatomy som vi planerat länge nog nu. Hennes mamma kommer på besök i morgon och nästa vecka ska jag äta middag med dem. Måste ju göra gott intryck om jag ska hälsa på Leah hemma i USA nästa sommar!
Bilderna från igår är lite sjuka, men jag lägger upp dem ändå :D

image61

   

Festkväll

Jag hoppas och tror att denna kväll ska bli en höjdare!
Den har ju börjat bra hittills i alla fall.. jag lyckades välja kläder. Det är ofta det största problemet inna utgång här :P Man är ute så pass ofta att man tycker man klär sig likadant varje gång. I-landsproblem jag vet, men jag gnäller om det ändå.
Klockan sju kommer Frida hit och vi ska laga pizza, det är en av anledningarna till att jag tror på höjdarkväll haha. Pizza är aldrig fel. Speciellt inte hemlagad med tacoköttfärs ;) Snackar väldigt mycke mat i bloggen har jag märkt.. men jag är imponerad av mig själv varje gång jag lyckas laga något gott. Var ingen mästerkock förut precis!
Efter pizza blir det förfest i Danielles korridor. Blir säkert roligt det också, brukar det bli med det folket :D
Förfesten leder vidare till Stallarna.. dans hela kvällen som sist hoppas jag ;)
Nu ska jag sminka mig..
image56

Tenta avklarad

Tentan i morse var ju en baggis.. känns dumt att man har oroat sig för den. Okej, jag ska inte säga för mycket innan jag vet resultatet.. men är jag inte godkänd kräver jag omrättning haha. Kändes alldeles för bra för underkänt det där!
Hade en seg föreläsning också idag. Riktigt svårt att hålla sig vaken med tanke på den lilla mängd sömn jag fick inatt. Sov dålig på grund av nervositet tror jag. Det var i varje fall inte på grund av att jag pluggade.. blev inte mycket av det.
Nu har jag sovit i mer än en timme och är redo för skräckfilmkväll hos Frida. Men först ska jag äta fiskgratäng..
Sett fram emot min fisk hela dagen haha. Lyckas jag kommer jag bli mycket stolt över mig själv :)

Middag och plugg

Middagen Danielle lagade till oss var den bästa på länge.
Blev först lite rädd när jag såg att hon skulle göra någon vegetarisk rätt med aubergine. Jag har ju som de flesta i min närhet vet varit sjukt kräsen i hela mitt liv, och aubergine är något jag inte vågat mig på tidigare och skulle förmodligen aldrig göra det heller om det var mamma som lagade. Men Danielles mat blev såå god. En gratäng med skivad aubergine, tomatsås och ost.  Yummie!! "Eggplant parmesan" var det engelska namnet för rätten! Det ska jag absolut härma och laga till mig själv någon gång.
Nu sitter jag i lägenheten och försöker plugga in alla de latinska namnen för kroppens ben och muskler. Känns som jag kan det.. men får nog rabbla orden ett par gånger till innan tentan i morgon. Det innebär en lååång natt och mest troligt en tidig morgon också. Har faktiskt hällt i mig en kopp kaffe för att råda bot på min trötthet. Jag som avskyr kaffe! Men det funkade.. Nu tillbaka till latinet!
Wish me luck!!

What a weekend

Hur gick det då med helgen?
Hade ju bestämt mig för att jag inte skulle gå ut alls varken fredag eller lördag den här veckan. Behövde ju faktiskt plugga till den där tentan som jag måste skriva i morgon.
Men så satte jag mig med våra anteckningar, böcker och studieanvisningar. Och då insåg jag ju att det här kommer jag lägga max en dryg timme på.. sån är jag ju, och har alltid varit. Jag lär mig gärna det som är nödvändigt, men att vara överambitiös är verkligen inte min stil.
Så när Leah slängde iväg ett sms till mig där hon pratade om förfest och utgång till Stallet på fredag var jag ju inte direkt svårövertalad. Det är jag glad för. Hade en riktigt kul kväll.. förfest med ungefär 30 utbytesstudenter och svenskar som gick att räkna på ena handens fingrar. Alla dessa utbytesstudenter gör livet på campus så roligt! Verkligen underbart folk de flesta av dem :) Kommer sakna många så sjukt mycke när de lämnar Sverige!!
Fredagen blev ju som sagt en hit.. väldigt sen också för den delen. Vaknade upp lagom till jag var tvungen att göra mig i ordning till lördagens utgång som jag ju självklart hann planera också ;)
Blev förfest här med Emma från klassen,Juls, Danielle från long island NY och Leah som jag kanske nämnt är från Minnesota.. Kom hit två amerikanska killar också lite senare och vid halv elva traskade vi till Sivans där det blev en väldans massa dans och en och annan god drink också! Leah och jag ägde dansgolvet.. tyckte vi :P
Nattmat blev det hos Leah. Stirfry eller något ditåt hette det. Mums!!
Pluggat lite idag.. Får ta igen helgens planerade plugg inatt istället tror jag. Men inga problem.
Snart blir det dinner hos Danielle.. Hoppas det blir gott för jag är hungrig. Älskar när jag blir bjuden så jag slipper laga själv haha :)
image51

     

Milla my darling!

Nyss följt Milla till bussen som tagit henne bort från mig igen :P Har varit jätteroligt att ha henne här, och nu säger hon att hon ska gå här också så jag antar att jag gjort ett bra jobb ;)
Igår var vi ute igen.. på Sivans denna gången. Hade en riktigt festlig kväll där också! Campus är ju sååå bra!!
Idag har jag haft föreläsningar typ hela dagen så Milla har bara fått bara hemma och slappa i lägenheten.
Tur att vi håller på med intressanta saker i skolan nu, annars hade jag lätt somnat efter gårdagens festande..
Nu känns det tomt i lägenheten igen. Skönt det har varit med sällskap alltid. Men i och för sig så trivs jag inte med röran som uppstår då man är två på en pytteyta!
Nu blir det väl kanske lite pluggande i helgen..
image50

Milla är här

Milla kom ju som sagt hit igår med mamma, mormor och grannen :P Alla dessa tanter intryckte i min lilla lägenhet. Katastrof haha! Men dom var ganska roligt faktiskt..
Milla stannade kvar och efter att vi sovit lite eftermiddag lagade vi tacos och Hanna och Frida kom hit och alla åt god middag. Det var kul att Milla fick träffa dem!
Förfest blev det sedan hos Hanna och senare drog vi ut på Stallarna.. Blev en sjukt rolig kväll.  Lätt en av de bästa utgångarna sen jag flyttade hit. Mycke dansande och nytt folk. Festligt helt enkelt ;)
Milla verkar gilla Växjö och Campus.. Hon SKA plugga här nästa år! Annars får hon med mig att göra!!
Nu ska vi promenera ner till stan och shoppa lite. I alla fall Milla.. själv har man ju upptäckt att studentlivet börjar bli fattigt som fan! Men men, ordnar sig alltid!

Duktig

Idag har jag redan varit väldigt duktig, trots att klockan bara hunnit slå knappt 8.
Upp innan 6 och ner i tvättstugan för att tvätta. Samlat på mig alldeles för mycket tvätt som aldrig kommer hinna torka..
Får fint besök om några timmar.. därför denna kraftansträngning.
Mamma tar med sin mormor och grannen hit för att spana in min lägenhet. Som jag för också måste städa snart ;)
Milla följer också med upp men åker inte med de andra tanterna hem sen. Hon ska stanna och festa med partygänget här på campus!
Nej nu ska jag gå ner och se om min tvätt har blivit mer ren.
!
image49

Skelett och muskler

Haft vår första långa skoldag på evigheter.
Introduktion till nya kursen.. lite osäker på namnet på den men tror det är något ungefär såhär "Anatomi och fysiologi med mikrobiologi". Låter spännande, jag vet ;)
Tror i alla fall att det är något som intresserar mig betydligt mer än de vårdvetenskapliga ämnet vi sysslat med fram tills nu!
Idag började vi med föreläsningar om skelettet. Vi har tenta på skelettet och musklerna redan på måndag, så tills dess ska vi lära oss de svenska och latinska orden för allt. Det blir till att gräva fram glostekniken man inte använt sig av på några år.. Men det ska nog gå bra!
Nu ska jag äta. Men vad?!

Promenad

Ganska sällan jag känner för att ge mig ut och gå på en bakisdag.. Men idag ska jag vara duktig och följa med Jessica och Malin. Kunde ju inte säga nej när jag tjatade mig till det igår haha ;)
Har varit en ganska aktiv förmiddag för mig annars också faktiskt. Jag har lagat mat :P Usch så jobbigt det är nu med en massa disk i köket! Men blev god wook i alla fall..
Får väl kontakta lite folk och se hur de hade det igår också.. blir nog spännande att höra haha!

Tentafestande

Blev härlig middag på Royal thai i stan igår. Bra förslag av Hanna att gå dit. Lite annorlunda restaurang.. man får plocka sin mat rå och sen titta på när kocken tillagar den. Gott gott!
Mätta och glada åkte vi tillbaka till campus och förfestade med alkohol och idol hemma hos Hanna.
Lite senare drog vi vidare hem till Martina där många fler från klassen redan var. Ingen ville som jag gå till stallarna då det tydligen hände något speciellt på stenladan igår.
Jag antar att jag var lite taskig när jag sa hejdå och knallade upp till stallarna alldeles ensam haha :P Men jag tror de överlevde.
På stallarna mötte jag socionomjessica som varit där i timmar redan.. Träffade även Juls som var festglad som vanligt! Jessica och jag hade i alla fall roligt ett tag på dansgolvet men får väl säga att där var ganska dött om man jämför med hur det brukar vara. Eller så var det för att jag var trött och hade nya skor som ville krossa mina fötter ;P
Slutade i alla fall med att vi lämnade stallarna bakom oss redan vid kl 1. Kändes faktiskt skönt!
Men får säga att gårdagen var en höjdarkväll ändå!
   

Första tentan avklarad

Äntligen är första tentan avklarad!
Kändes som att de flesta var riktigt nervösa i morse innan den började.. inte minst jag. Men då vi fick frågorna framför oss flöt det på bra, eller ja det kändes bra i alla fall. Svårt att veta precis vad de vill veta. Men vi hoppas väl alla på det bästa! Självklart skulle jag vara den allra första av 70 pers att lämna in.. känns igen från gymnasiet kanske?
Efter tentan blev det MAXI med Hanna. Handlade hem lite mat till min kyl och frys som jag hade lyckats tömma ganska bra.. Nu är frysen överfull som vanligt :P
Köpte faktiskt ett par skor också när vi ändå var på samarkand ;)
Ikväll blir det party!! Väldigt festsugen faktiskt

Tentaplugg

Idag har jag och Hanna varit duktiga och pluggat inför morgondagens tenta.. Inte så roligt faktiskt. Men kan ju inte påstå att vi hängde över böckerna hela dagen precis. Kommer nog gå bra ändå.. Så svårt ska ju detta inte vara tycker jag!
Både Hanna och jag ser mycket fram emot morgondagen. Kanske inte inför tentan, men för kvällen :)
Ska först fira med restaurangmat, Royal thai ska besökas av en del av oss sjuksköterskor. Sen blir det förfest med goda drinkar, och sedan vidare till Stallarna ;) Kommer nog bli en höjdarkväll!
image45

Tjejkvällen

Glömde nämna den lilla tjejkvällen jag, Milla och Love ordnade i tisdags.. Okej Martin var också med på en hörna senare på kvällen.
I alla fall så fick jag och Milla för oss att gå ut och äta min sista kväll hemma. Bestämde oss för Racki's i Klippan.. åkte dit efter ett par glas vin och mötte Love där också!
Kvällen bjöd på godaste maten på alldeles för länge, och en hel del god dricka också ;)
Satt precis och funderade på hur fan vi kom tillbaka till Åstorp. Men så illa var det inte att jag inte kom ihåg.. nejdå, vi tog tåget och bytte sedan till buss i Åstorp då vi absolut inte orkade gå hela den långa vägen hem till mig från stationen.
Martin sällskapade oss på kvällen.. tyvärr skulle han nog säga om den saken. Jag, Milla och Love ska nog helt enkelt inte vara onyktra tillsammans.. Åtminstone inte tillsammans med en nykter kille. Han fick nog höra sånt han inte borde fått höra den kvällen.. attans haha!! Men det var en sjukt roligt kväll. Måste göras om!

Comeback

Var ju som sagt hemma i helgen.
Och i Åstorp ställdes det till med fest!! Massa härligt folk som jag saknat mig galen efter här i Växjö.
Märktes att alla var festsugna också med tanke på alkoholmängderna folk hällde i sig ;) Jävla fylleslag haha..
Men roligt hade vi!
Annars var dagarna hemma ganska stressfyllda. Åkt runt mellan olika släktingar och umgåtts..
Även träffat Milla varje dag. Saknat sin bästa vän ju. På tisdag kommer hon hit :D Då blir det visning av campus och självklart utgång!

image40

     

RSS 2.0