Ännu en storm som oroar

Ja faktiskt, ännu en gång stormar det natten före det att jag väntar besök. Och än en gång kommer jag att gå och oroa mig att det ska bli några problem :/ Föräldrarna ska visserligen köra upp, och det borde ju funka. Stina däremot måste först ta sig från Lund till Åstorp med tåg i morgon förmiddag. Det FÅR inte vara inställt. Ser fram emot besöket alldeles för mycket för det. Måtte stormen vara snäll mot mig denna gången också!

Your warning

Så fin låt, så fin text. John Frusciante. Gammal, men hamnade på min spelningslista. Aningen svårt att höra vad han sjunger, så jag slog upp texten.
What we are we owe to the fear of love

What's it called when you're married
And you've fallen out of love
What's it called when the family
You raised you don't know at all

Blir så berörd av låttexter jag gillar :)



En heldag

Första dagen den här veckan som vi har heldag i skolan. Heldag innebär då 9-15. Alltså alldeles för länge. Efter ungefär en kvart tittar jag på klockan första gången, och sen blir det väl var femte minut efter det. Tider har dock alltid en viss ovana att gå extra långsamt under våra föreläsningar. Idag stod det gruppövning på schemat, övning i datainsamling och dokumentation, tror jag. Jobbigt att sitta i små grupper. Inte direkt läga att somna framför föreläsaren där inte. Idag är det vi håller på med i och för sig ganska relevant. Kommer definitivt ha användning för det i framtiden vilket är ett stort plus. Då har man i alla fall en anledning att vara där.
Just nu har vi luch. Har fått hem studentkortet och ett tillhörande häfte med en massa rabatter hit och dit. Fick även min telefonräkning från telia :/ Dyrare än väntat.. men helt okej. Vant mig vid låga räkningar bara.
Ikväll får man kanske städa lite igen. Inte för att här är speciellt stökigt, men jag är inte helt säker på att mamma hade haft samma åsikt. Och för att göra henne stolt över sin enda dotter ska här vara fint i morgon ;) Min nya filt är helt hopplös. Fäller en massa ludd som ser ut som stora dammtussar då det hamnar på golvet. Tycker vi inte om! Fast fin och mysig är den i alla fall. Tänkte behålla den trots att den bidrar till förorening av lägenheten!



Dinner


Bättre än ägget ;)
Har dock en stor last.. majs. Kan inte vara utan det!

Fixat

Var tvungen att gå upp tidigt i morse av den anledningen att jag skulle gå och hämta ut Stinas gästkort på Tufvan. De hade stängt igår, så jag var lite smånervös att bokningen skulle vara raderad.. Men nej, det var den inte. Fick mitt kort! Nu väntar jag bara på stina :)
Sprang en sväng till ica då jag ändå var ute i förmiddags. Alltid något man behöver :/ Mjölk brukar vara problemet. Dricker inte det så mycket, men använder en del i mat så jag vill ha det hemma. Brukar i och för sig aldrig vara slut, snarare att den har gått ut ur datum. Köpte även nya, friska ägg. Ekologiska. Mycket viktigt för mig just när det gäller ägg! Rörde precis ihop världens tråkigaste lunch, men som ändå smakade helt okej. Äggröra, vilket innebär 1 ägg och 2 msk vatten, och så åt jag det med majs. Haha, kan det bli mer färglöst?
Fast ikväll blir det bättre. Ska göra wok :) Shoppade en påse wokgrönsaker också nämligen. Yum.

Lite gammalt, lite nytt

Tisdagens kväll blev jättelyckad.
Mycket trevligt att äta middag med Juls, även om den smakade mer än illa ;P Saknat henne, så det var verkligen på tiden att vi återupplivade vår bekantskap. Var ju bra vänner i början på förra terminen, som ni kanske minns, men sen gick det lite utför. Tappade kontakten. Men inte igen!
Förfesten var rolig. Höll till i hus 30, alltså 50 meter från mitt. Juls korridorskompis Fia var där, och dessutom två tjejer jag aldrig träffat. Ida och Vedde om jag inte minns fel? Kul med nytt folk, behöver det nu.
Gick vidare till stallet vid elva tiden. Mycket folk, mycket roligt! Jag kan inte tröttna på det stället.
Juls försvann så jag hamnade på efterfest med lite folk jag känner lite halvbra. Vi höll till i en lägenhet i mitt hus vilket var skönt. Bara att vandra en trappa upp när jag blev trött och slänga mig i sängen. Tror att klockan hann bli nästan 4. Lång, rolig tisdag!



White russian

Sitter här och väntar på att Juls ska komma tillbaka och vi ska iväg på den officiella förfesten för dagen.
Har redan blandat en white russian som jag sitter och sörplar med sugrör ;) Gott gott!
Blir nog en bra kväll.. Är på ovanligt stort partyhumör. Kanske för att jag hoppas på en återupplivning av the trashy tuesdays?
image382

Förlåt farmor

Efter allt skryt kom ett stort bakslag. Mina kokkonster tog ett stort steg bakåt.
Skulle laga en god middag till mig och Juls enligt farmors recept. Currygryta skulle det bli.. blev något annat. Skulle vilja påstå att det inte smakade som något jag tidigare smakat. Mycket speciellt smak, på ett sätt som inte var angemänt alls. Nej usch och fy. Konstigt nog verkade Juls gilla det. Tog två gånger medans jag kämpade för att svälja mina få tuggor.
Kunde lägga ut bilder... men nej, det ser helt enkelt för osmakligt ut!

Bra!

Tvätten blev inte missfärgad ! Skönt, var lite orolig där ett tag när jag insåg hur dum jag varit. Men nu vet jag att jag kan vara dum fler gånger ;) Dessutom hann all min tvätt torka innan tvättiden var slut. Yes! Inte ofta det händer inte. Härligt att slippa ha tvätten hängandes överallt i lägenheten också.
Var väldigt effektiv under tiden jag väntade på att torkskåp och torktumlare skulle verka.
Jag fick ett ryck att baka muffins. Hade lite ägg jag behövde ta slut på, så idén kom till mig då jag slängde ett öga på min gamla hemkunskapsbok. Blev både vaniljmuffins och chokladmuffins dessutom. Snacka om powerbakning.
Nu är frågan vem som ska äta upp dem.. muffins är inte min favorit precis :P Onödigt.. javisst! Men smeten var god i alla fall. Dessutom har jag nu något att plocka fram ur frysen om jag får fint besök. Som på fredag till exempel :)
Nu ska jag snart springa upp till tufvan (kåren) för att hämta stinas gästkort tills fredag, och sen har jag vår härligt långa gruppövning framför oss.


Tuesday

Känns alltid lite småjobbigt att gå upp tidigt för att tvätta. Var otroligt lat och slängde in så gott som allt i samma maskin. Och jo, jag delade visst på ljust och mörkt, men det var också det enda. Hur kommer det här gå? Får hoppas på det bästa.. alltså inga fläckar! Brukar ju klara sig bra ;)
Efter tvätten blir det skola. Kommunikationsövning 13-15.45 står på schemat. Dock ingen aning om vad det innebär. Att det är intressant krävs nog för att jag ska hålla mig vaken.
Tänkte träna ikväll också. Måste köpa kort så att jag kan börja boka hemifrån istället.. får hoppas på platser kvar idag i alla fall. Känner att jag behöver avreagera mig lite. Dessutom är det alltid kul att prova nytt pass som jag tänkt göra ikväll :)
Efter träning blir det någon form av mat med Juls och sen stallet. Ska bli roligt att hitta på något ikväll!
Något annat trevligt att berätta är att Ellin från gamla klassen kommer upp till Växjö med sin syster nästa söndag. Rundvandring på campus är ett absolut måste :) Ska bli jätteroligt att träffa henne igen. Tror inte jag sett henne sedan studenten faktiskt.
Hade roliga stunder med henne när vi åkte till Paris :)


Dagens bästa

Glömde ju berätta det bästa med denna dag.
Jag klarade omtentan jag hade på nervsystemet, cirkulationen mm !!
Lite flyt då jag endast klarade precis på poängen. Men nu är alla anatomi/fysiologitentor avklarade vilket är en stor lättnad :)
Dessutom, 27 högskolepoäng avklarade. Inte illa det!

Bestämt

Då var det bestämt! Stina kommer hit på fredag :) Yay!!
Bokat gästkort till stallet, men sivans var tyvärr slut. Kan kanske få tag på något senare i veckan.. annars funkar väl stenladan bra också. Är i alla fall glad att jag får besök. Inte längesen Milla var här, men känns lite ensamt ibland.
Nu längtas det till helgen!
I morgon blir det också utgång. Juls och jag ska fixa middag och sen blir det stallet för vår del. Ska göra tisdagarna till den bästa dagen i veckan igen ;)

Stina och jag på en av de resor vi gjort tillsammans. Cypern 2006 !

Big spender

Jag vet inte vad det är med mig. Jag känner bara ett stort behov att att köpa en massa saker som jag kanske absolut behöver.. Detta passar sig verkligen inte då jag verkligen måste spara pengar till sommarens långresa.
Mina cravings just nu är en iPod/annan mp3 och högtalare till min dator. Tror nog att jag är den enda i mitt umgänge som inte redan äger detta. Eller ja, det kanske bara är min hjärna som använder detta som en ursäkt för att jag ska gå raka vägen till en affär och köpa det. Försöker kämpa emot, men det funkar sådär :/ Hoppas det går över innan jag gör något dumt ;)
Men se så fin!

Resplaner

Har jag berättat att jag ska till USA i sommar? Jo, det har jag nog gjort en massa gånger.
Jag satt i alla fall och räknade på det en stund igår. Blir ganska mycket pengar :/ Fast det visste jag i och för sig från början. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att skära bort sista biten på den planerade resan. Var ju ändå aldrig säkert att jag skulle till Vegas och LA från början, så jag tänkte att det får bli till nästa gång.
Gör ganska mycket för min budget om jag struntar i just dessa ställen för där har jag nämligen ingen jag kan bo hos, vilket betyder att jag hade behövt lägga en hel massa pengar på boende där.
Detta betyder även att jag kan komma hem någon vecka innan beräknat och kanske till och med jobba ihop lite pengar till nästa års reskassa :)
Nu ser min resväg i alla fall ut såhär för dem som är intresserade...
New york - Ottawa - Minneapolis/Stillwater/LaCrosse - Spokane - Seattle - San Fransisco
Fullt tillräckligt, eller hur?
Vad jag längtar!!!
image369

Ergonomi

Ergonomiföreläsning idag. Två långa timmar om hur man ska sitta, skriva och lyfta på rätt sätt. Kan ju inte påstå att jag lyssnade speciellt bra där inte. Hanna, frida och jag satt mest och diskuterade viktigare saker som uteställen, pojkar och mat. Mycket mer givande skulle jag vilja säga!
När jag kom hem hann jag snacka med Stina ett tag. Försöker få henne att åka med mina föräldrar upp på fredag då de ändå ska hälsa på. Så kunde hon stannat till söndag.. skulle garanterat bli en rolig partyhelg i så fall :)
Hoppas hon bestämmer sig för att hon vill spendera sin helg i Växjö!! Men verkade lite osäkert..
Kanske kan tjata hit någon annan om det inte blir något?
Säg bara till om ni är sugna på ett besök!

Student på riktigt

Idag har jag betett mig som en student ska göra haha. Jag gick till ica och köpte färdig pastasås, kokade spagetti och åt det. Skönt att lata sig med maten ibland.. dessutom var burksåsen väldigt god ;)

Lyxigt

Nyss ätit lyxig middag :)
Lite tråkigt att äta ensam ibland bara..

Jag glömde..

Glömde nämna något som absolut bör nämnas..
Solen skiner igen i Växjö :) Idag i alla fall. Ser fram emot fler dagar som denna. Dagar då jag faktiskt vistas utomhus. Idag har jag bara njutit av den saknade solen genom fönstret.

Storstädat

Ja, jag har faktiskt storstädat. Tar inte så lång tid då man bor på 22 kvadrat ;)
Nu är här i alla fall renare än någonsin skulle jag tro. Känns skönt när det väl är gjort!
Här kommer en liten uppdatering på hur jag bor för er som undrar..

Och jo, jag vill ha en ny tv!

Tufft schema

Vårt schema denna terminen har jag lite problem med. Antar att det inte är så farligt egentligen.. men om man jämför med förra terminen så känns det lite tufft. Dessutom har jag svårt för att vara motiverad inför alla flummiga föreläsningar där man får gissa till sig meningen, om det ens finns någon?
Såg i alla fall att vi var lediga på onsdag, och då får man väl nästan klämma in en utgång på tisdagen. Får ju inte tappa bort den traditionen helt och hållet bara för att mina amerikanska partyvänner inte längre är här. Blir nog frida och jag, kanske johanna också.
Min söndag är väldigt seg. Sovit bort större delen av dagen redan, men är fortfarande alldeles för trött för att orka göra någonting vettigt. Funderar på att städa lite.. att dammsuga skulle väl inte kunna skada?
Tänkte att jag nog skulle traska bort till Juls senare ikväll också. Får ringa och höra vad hon tycker om den idén. Har alltid roliga samtal med henne, vilket jag nog skulle behöva idag.
Laga mat ska jag också göra. Måste bara bestämma mig för vad. Alla tips uppskattas!
För övrigt lyssnar jag på John Frusciante. Längesen sist, men Å vad bra det är!
mistakes are what lead you through life


Lite halvlyckat

Kvällen blev väl inte riktigt som planerat.
Förfesten, eller inflyttningsfesten, hos Johanna var trevlig. Jag hade bestämt mig för att ta det väldigt lugnt ikväll så jag satt och smuttade på samma glas vin i flera timmar. Trots nykterheten vågade jag mig på singstar då vi satte igång detta. Livade upp stämningen :) Men stackars grannar får man väl säga, haha. Hade bestämt att vi skulle gå tidigt. Men såklart så ville ingen mer än jag gå när klockan väl blev tio, så jag tänkte att jag skulle vandra till sivans själv. Är alltid någon man känner ute.. eller ja, det var vad jag trodde i alla fall. Jag kom in ganska fort, men väl inne kände jag mig lite vilsen. Inga bekanta ansikten där inte. Ringde för att höra hur det gick för de andra, och när jag hörde att de stod längst bak i den nu alldeles för långa kön bestämde jag mig för att vandra hem istället. Ingen lust att vänta i över en timme i min ensamhet. Så nu sitter jag här i lägenheten. Nöjd med mitt beslut! Skönt att bara ta det lugnt för en gångs skull.
Hann i alla fall med att dokumentera lite från singstarkvällen ;)

Lääängesen

Johanna kom hit igår för en liten miniförfest i min lägenhet. Började räkna på hur längesen det var som vi faktiskt var kompisar "på riktigt", och kom fram till att det måste ha varit mellanstadiet, vilket betyder nästan åtta år sedan. Det är lång tid! Gick i alla fall hur bra som helst att ta igen förlorad tid.. antar det är lättare när man är från samma ställe och känner till varandras bakgrund och så.
Senare på kvällen bagav vi oss till stallet. Fick för oss att köpa drinkar, något som vi absolut inte behövde. Slutade också med att vi kom på detta själva och drack inte ens upp dem. Ovanligt smart tycker jag ;) !
Trötta blev vi ganska tidigt så vi stannade inte till stängning. Klockan var nog inte ens i närheten av detta.
Idag har jag mest sovit och bläddrat mellan olika struntprogram på tv.
Ska på förfest om ett par timmar igen. Känner mig måttligt laddad för en ny utekväll.. men så får det väl bli.
Nu ska jag ringa föräldrarna och fråga varför jag har 3 missade samtal från dem.
Enjoy...

Vilken dag !

Oj vilken dag det varit.
Seminariet i förmiddags var en baggis. Min oro var helt onödig, vilken var skönt. Bara en hel massa diskuterande och lyssnande. Ganska segt.
Efter detta började problemen. Läs noga!!
Jag, frida och martina skulle åka ut till samarkand. Frida skulle köra. Satte oss i bilen som startade, men fungerade dock inte så bra. Hoppade och studsade fram på parkeringen. Då fick martina den geniala idén att frida skulle stänga av bilen och sen starta den igen. Men ville bilen starta igen? Nej, varför skulle den det?
Satt och beklagade oss lite, knuffade bilen till en parkeringsruta och sen försökte vi komma fram till en lösning på detta. Vi ville ju iväg ;P Till slut hjälpte några polska byggjobbare oss med att få igång motorn genom att dra fridas bil efter deras. Såg sjukt roligt ut, försökte filma, men misslyckades. Bilen var igång, och dumma som vi var tänkte vi att detta händer inte igen. Så vi åkte till samarkand. Åt lite där, handlade vad vi skulle och sen körde vi vidare till en ny parkering. Inga problem... tills vi ska iväg från nästa parkering. Bilen startar, frida svänger ut från parkeringen, och här dör bilen. Svordomar!! Frida och jag begav oss till statoil i närheten, fick numret till en verkstad och en gubbe fick komma och bogsera bilen till denna verkstad efter många om och men. För att du ska tycka ännu mer synd om oss så ska jag tillägga att mycket tid spenderades med att vänta, i och utanför bilen, och vädret i växjö idag har varit allt annat än vackert. Kyla, regn och vindar som jag är övertygad om snart når stormstyrka. Hem kom vi i alla fall. Agnes var en ängel och hämtade oss, strandade som vi var.
Så till det positiva. Jag fick en sladd till min kamera. Måste säga att personalen på elgiganten i växjö är väldigt trevliga!
Bilder från onsdagens shopping kommer här... äntligen?
image346

Och vi har fredag

Fredag. Äntligen!
Uppe tidigt varenda dag denna veckan. Vet inte om jag gillar det, eller om jag föredrar att sova till 12 som jag gjorde så gott som hela förra terminen. Känns i alla fall som att man blivit bra mycket mer seriös nu med skola, träning och allt annat också. Måste ju vara positivt?
Snart har vi seminarium :/ Centrala begrepp heter det. Ska definiera olika begrepp som kan användas inom vården. Flummigt som tusan. Hoppas det går bra.
Efter skolan blir det nog en tur till samarkand, kanske med frida och martina. Måste försöka få tag i min bortsprungna usb-sladd som jag saknar så. En runda på ica behövs också.. igen.
Ikväll blir det utgång. Stallarna gäller. Ska ha med mig en nybörjare på det här med studentfestande ;) Johanna som nyss flyttat hit. Väldigt gammal vän då vi faktiskt gått låg och mellanstadie tillsammans. Hur som helst, så är det alltid roligt då någon man känner sen tidigare flyttar hit. Speciellt när det är åstorpsfolk också ;) Kvällen blir nog trevlig!! Man måste ju tycka om stallarna, inte sant?! Tyvärr, hörde jag att det stått i tidningen om att det inte står så bra till med stället. De kanske till och med tvingas stänga på grund av för lite personal, vakter och för mycket stök. Nej? :/ Den dagen gråter jag!


Sister Hazel

Måste bara tipsa om detta härliga band, Sister Hazel. Gammalt dock.. men fick ett ryck idag och har nu lyssnat på dem en stund. Älskar låtarna! How dare you not remember, how dare you walk away? LYSSNA!
Dagen annars...
Skola 9-16, usch och fy. Jag får svåra koncentrationssvårigheter och vill bara sova.
Efter skolan gick jag och frida hem. Har lyckats övertala henne att börja träna också. Måste nog tillägga att vi pratar om en annan frida än henne jag tränat med i 2 veckor redan. Nej, denna frida kommer från halmstad.
Vi skulle boxas, men det var fullt :( Hamnade på ett pass med styrka och kondition. Det var nog ett bra pass om man mäter i svett haha.. men jag gillade inte det annars. Tråkigt med en massa upprepningar! Nästa vecka ska jag absolut boxas ;)


Blod, svett och tårar

Inga tårar.. dock en massa svett och blodsmak i munnen efter dagens pass på vugi. Air styrka hette det, och jag och frida tyckte att det lät lite trevligt och lagom tufft. Men aj, vi hade fel. Massa styrka, kombinerat med massa kondition. Både frida och jag sluddrade något om hur fan vi skulle orka ta oss hem efteråt och bad om att få sjunka genom marken :P Men nu är jag hemma. Nöjd med mig själv som sjutton!!
I morgon: BOX!!

Amazing

Det snöar!
Träffade en utbytesstudent jag lärt känna lite halvt. Bor i samma hus som mig :) Hon går på berkeley university i Californi, kommer även därifrån. Första gången hon sett snö i hela sitt liv. Helt galet!

Typiskt!

Efter några timmars föreläsning om något totalt meningslöst åkte jag och Frida in till stan. Åt härligt flottig mat på mcdonalds och sen tog vi nästa buss ut till samarkand för lite shopping.. eller en massa shopping för min del ;)
Först hamnade vi på elgiganten där jag hittade en kamera jag absolut ville ha. Fick visningsexemplaret då alla andra var slut, tjänade jag 200 kr på, alltid trevligt :) Tyvärr insåg jag när jag kom hem att ingen usb-sladd fanns med. ARG!!! Enda anledningen att jag köpte en ny kamera var för att förra inte gick att koppla till dator. Så typiskt! Måste ut där igen på fredag nu så att de får leta upp en sladd till mig. Hittade även en perfekt locktång i en fyndhörna på elgiganten. 99 kr, och precis en sådan jag letat efter!!
Vidare till skopunkten där både frida och jag hittade skor vi blev helt förälskade i. Mina var höga svarta med underbart söta rosetter på. Jag lovar, bild kommer så fort jag kan!!
På H&M hittade vi också en hög med kläder vi ville ha. Spenderade ganska lång tid i provrummen :) Köpte en fin vit klänning, två t-shirtar och ett riktigt snyggt skärp för bara 14 kr!! Fynd!
Inhandlade även vin på systemet och på maxi blev det lite mat att fylla på kylskåpet med! Mycket bra dag.. Ångrar inte ett enda köp för en gångs skull!!
Fast sjukt irriterad över sladden :/

Första och sista

HAHAHA!! Tyskan var ju ett stort skämt. Nybörjarkurs??!! Jo visst, om man räknar 6 års tyskalektioner som nybörjare så kunde jag väl gått med på det. Jag var nämligen den enda som inte hade pluggat tyska så länge innan. Det här var helt klart inget för mig.. Glad att jag gav det en chans i alla fall. Det var dock några av de värsta timmarna i mitt liv ;P Det var absolut min första och  SISTA tyskalektion på universitetsnivå.
Nu har jag nyss roat mig med att betala hyran och kåravgiften. Mycket nöje det där. Ena stunden är man rik (rikare än vanligt) och i nästa sekund är man bara en helt vanlig fattig student igen. Och i morgon ska jag bli än så mycket fattigare :/ Ska åka ut på samarkand och köpa en ny kamera. Har lite problem med abstinensbesvär utan tillgång till kamera. Nu måste jag absolut ha en. Men usch, vilken otrevlig dag det kommer bli. STOR, men absolut nödvändig, utgift! Ett besök på maxi hinns kanske också med? Mjölk, bröd, majs och banan är sånt jag vill ha hem.
Frida ska nog med också.. och då känner jag att vin nog kommer inhandlas också ;)
I morgon kommer bildbevisen!!!

Massa skola

Var svårt att vakna i morse. Väldigt svårt.
Var på biblioteket vid öppning klockan 8 och letade igenom lite kurslitteratur med frida. Ska dit snart igen för att möta gruppen och sammanfatta de fakta vi hittat till de begrepp vi måste lära oss. Hoppas det går snabbt.. är inte en stor beundrare av grupparbeten. Speciellt inte då alldeles för många i vår grupp har alldeles för många åsikter om hur saker och ting ska göras. Jag orkar inte ens lägga mig i diskussionerna så som jag egentligen alltid brukar göra :P Är i alla fall klar med min del av arbetet och hoppas att ingen har några klagomål på det!
Stressig dag idag.. Klockan 17 börjar nämligen min tyskakurs som jag anmält mig till. Tycker att det hade varit jätteroligt att läsa tyska, men jag är inte helt hundra på att jag kommer att ha tid och ork för det. Ska i alla fall dit idag och hoppas på att det känns tillräckligt roligt för att jag ska vilja fortsätta.. Det här med språk har ju alltid varit min grej, och tycker det vore tråkigt om jag inte kan hålla på med det längre :/
Har precis lagat lunch/middag (för en månad framåt tror jag). Soppa. En hel väldans massa soppablev det!!
Blev någon variant på köttfärssoppa som jag minns vi gjorde på hemkunskapen i 7:an eller så ;) Köttfärs, lök, rivna morötter och riven potatis. Slängde ner lite buljong, salt, peppar och även lite paprikapulver och tomatpuré. Blev jättelyckat och jag har precis ätit så att jag blev lite för mätt tror jag. Ska ringa mamma sen och berätta hur duktig jag var på att improvisera ihop en god måltid ;)
Nu tillbaka till pluggandets värld!

Nya friska tag?

Idag började den nya terminens kurser.
Vi kommer nu läsa 3 kurser, som ligger integrerade med varandra.
Förutom praktiken som den ena kursen till stor del består av, så handlar de andra två om vårdvetenskap och omvårdnad. Precis sådana kurser jag inte alls gillar, då jag anser detta vara alldeles för flummigt. Jag vill veta vad jag ska kunna, och absolut inte behöva gissa mig till det som man måste här :/ Men det kommer fixa sig.. praktiken ser jag verkligen fram emot i alla fall.
Det där med friska tag får jag nog se hur det kommer att se ut längre fram. Skolan känner jag mig faktiskt helt omotiverad till, förutom då just praktiken, men vi har en hel del grupparbeten och liknande framför oss så man måste ju faktiskt göra ett bra jobb ändå.
Men riktigt friska tag tycker jag att det redan har blivit med träningen. Kom nyss hem från ett muskelpass jag varit på med frida. Vet inte vart träningsmotiveringen plötsligt kommit ifrån, men just nu tycker jag att det är enormt roligt att gå iväg och svettas lite :) Riktigt skönt att frida bestämt sig för att börja träna också. Allt blir mycket roligare då man är två på något sånt.
Nej, nu måste jag leta upp något ätbart i kylen..

Kvällen med Milla

Milla kom hit igår vid fyra. Var nere i stan och mötte henne. Inte roligt att gå ut i blåsten!
Väl hemma i lägenheten blev det lite slappande framför tvn innan jag börjae laga mat. Lyx mat haha :)
Vi åt fläskfilé i dragonsås med bulgur. Yum!! Och än en gång.. jag är mycket, mycket stolt över min insats i köket! Inte varje dag man äter fläskfilé som student heller. Fick bli vid detta speciella tillfälle med bästa vännen på besök!
Efter middagen började vi blanda ihop goda drinkar. Måste säga att mina white russians är riktigt goda :) Förfesten fixade jag och Milla solo. Kände inte direkt någon annan som skulle ut.. alla var sletna sen fredagens festande.
Efter myckt god dricka gick vi iväg till sivans. Var där i lagom tid för att slippa en hemsk kö. Öppningskvällar brukar ju vara ganska bra på långa köer annars. Inne på sivans träffade vi lite folk jag kände igen så vi satt ett tag och bara snackade lite medans dansgolvet fylldes på. Sen blev det dans :)
Hade en väldigt rolig kväll med Milla.
Idag är vi ganska lata.. speciellt slöfocken som fortfarande ligger kvar i sängen med täcket över huvudet. Kvällen blir nog lugn med något filmtittande kanske.

En Milla på väg

Hon är iväg :) Sååå glad jag är nu. Saknar min vän en hel massa!
Nu har jag varit duktig och städat upp lite. Måste ju visa lägenheten från dess bästa sida. Pratade precis med en kompis om att min lägenhet alltid ser städad ut.. vid första ögonkastet ;) Sen om man studerar närmare får man skylla sig själv. Nej, nu ska dammsugaren fram!!
Ciao
image345

The party

Först och främst. Mina lockar i håret blev lyckade.. tycker i alla fall själv att jag fick ihop en snygg uppsättning av det hela. I alla fall första halvan av kvällen innan det började bråka med mig igen ;)
Förfesten ägde rum hos Agnes. Agnes som även bröt sin arm igår, shoppandes på willys, och nyss hade fått den gipsad på sjukhuset. Vilken historia det blev under kvällen.. mycket underhållande ;P
Jag smet ifrån förfesten tidigt då jag verkligen inte fixar att stå i kö. Kom in fort och hann träffa ett gäng nyanlända utbytesstudenter på vägen. De var vilse haha. Stod och pratade med en tysk tjej en stund, kände ju ingen annan på stället. Sen dök Juls upp. Evigheter sen man sett henne, då hon varit hemma i sydkorea över julen. Kärt återseende i alla fall. Insåg att jag saknat henne mer än jag trodde.
Så småningom dök lite fler folk upp på stallet som jag faktiskt kände igen. Dock hade nästan alla klasstjejer från förfesten bestämt sig för att inte komma tydligen :/ Tråkigt! Men jag hade en bra kväll i alla fall!
Natten blev jobbig. Det blåser alldeles för högljudt för att jag ska kunna sova. Har i alla fall precis varit inne på SJ:s hemsida och kollat efter inställda tåg eller liknande, men det verkar som att Milla ska klara sig. Hoppas, hoppas, hoppas!!! I så fall blir det Sivans ikväll...
Ses där :)

Stiligt

Just nu är jag väldigt stilig. Sitter med halva håret inrullat i värmespolar. Allt för att få lite vackra lockar på det.. Tyvärr tror jag inte det kommer bli så vackert :/ Går nämligen inte så bra för mig det här.. mamma vart är du när jag behöver hjälp? Dyker kanske upp en bild på resultatet om det inte blev helt tokigt ;)

Today

Av någon väldigt konstig anledning vaknade jag lite över 5 i morse och var helt klarvaken. Hmmm vad har hänt?! Har i och för sig nyss sovit in de timmar jag missade då jag gick upp tidigt ;P
Tentan gick bra, tror jag. Väldigt svårt att veta på en så här "flummig" tenta som den faktiskt var. Vad vill de ha ut av den egentligen? Fick en historia om ett patientfall, och sen skulle vi skriva om denna patientens behov, begär och resurser. Tror det verkligen att man kan lära sig sånt här av att läsa i böcker?! Praktik är väl ändå vad som behövs här.
Som sagt.. har nyss vaknat upp från min långa tupplur.
Nu har jag mycket att göra.
Först blir det ica. Blannevann ska inhandlas. Hade en konversation om just detta med Frida. Alla ställen har ett eget ord för detta. Späe kallade hon tydligen det. Spännande sånt där haha ;)
Efter ica blir det dusch och sen blir det flera timmars fixande med smink, hår och kläder.. precis som det ska vara!
AAH såg på nyheterna i morse att det ska bli storm i morgon. Typiskt precis när Milla skulle hit. Får nästan ställa sig in på att tåg och grejer blir inställda :/ Usch vad ledsen jag blir då.
Nej.. ica NU!!

Tentafest på gång

Yes yes... I morgon smäller det! Tentafestande är inplanerat.
Tenta på morgonen, minre roligt då jag verkligen inte fattar vad den egentligen går ut på. Aja, det är väl bara jag som är lite dum :P Nej men får väl se hur det blir med den.
Det kvittar att tentanoroar mig.. Jag tänker vara glad för att den firas med fest på kvällen. Inte så ofta man går ut med klassfolket så det är alltid kul.
Så här brukar det se ut...



Perfekt anger management

Kom nyss hem från senaste träningspasset. Box hette det. Och WOW det var en höjdare!!
Gick mycket på combat hemma ett tag för sådär 2 år sen eller något.. Det innebar sparkar och slag i luften. Det här passet innehöll ungefär samma rörelser, men man stod i par istället och då den ena hade handskar på sig så stod den andra personen med "kuddar" (minns inte rätt ord just nu) och tog emot slagen. Kan inte ens säga vilket som var jobbigast.. slå eller ta emot. Frida och jag var i alla fall båda mycket duktiga på detta :) Sista övningen gjordes i cirkel då hälten stod med kuddarna på olika sätt i en mittcirkel, och de med handskar jobbade 30 sekunder med olika slag och sparkar hos varje. Jobbigt?! JA!
Ännu en kväll då jag är så skönt nöjd med mig själv. Tack Frida för att du uppmuntrade mig till detta :)
image338
Det bor nog en liten Rocky i mig och Frida ;)

Duktig man varit

Då har man varit duktig ännu en dag. Var ju på ett step pass tidigare. Blev faktiskt lite besviken på det.. var jätteroligt och så men det var ett nytt pass och ledaren var inte riktigt hej på det, och då var det svårt att hänga med. Därför blev det tyvärr att man bara stod och stirrade emellanåt :/ Men jag kommer definitivt att ge det en andra chans.
Tycker verkligen att det känns så underbart att ha börjat träna igen. Har ju gjort det hela livet tidigare, men trodde jag tappat allt vad kondition och muskler heter efter förra terminens lata period. Men det går förvånansvärt bra ändå :)
I morgon blir det ett box pass. Ska bli spännande att prova det också. Har ju gått på combat innan, men detta skulle tydligen vara lite annorlunda. Blir säkert roligt!!
Nu sitter jag och väntar på att Nicole ska ringa. Hennes sista kväll här, vilket är sjukt tråkigt. Men vi ska i alla fall ut på sivans är det tänkt. Blir dock en nykter utgång för min del..
Hittade den perfekta bilden på min partyprinsessa!
image337

Shopping

Idag hade jag sett fram emot en shoppingdag i city med Linda från klassen. For in till stan vid 12 tiden och sen vandrade vi runt i en massa butiker ett par timmar. Bådas mål var att hitta något nytt, spännande kläderplagg att ha på oss på fredag. Då blir det nämligen tentafestande :) Nog blev det shoppande, men ingen av oss hittade väl vad vi egentligen var ute efter. Jag hittade ett par nya svarta lackpumps på wedins. Mycket nöjd med mitt köp då de var på rea! Behövde ju absolut ett par nya då jag slitit upp klacken på alla mina andra, ganska identiska par ;)
På wedins köpte jag även ett par guldfärgade örhängen, 50% på dessa också.. vilket flyt va?!
Ett annat köp var en tröja på sisters. En silverfärgad kort, glittrig sak, med halvlånga ärmar. Tror att den blir perfekt för att bryta av alla mina svarta plagg som jag brukar klä mig i när jag går ut. Är så trött på detta nu!
Efter shoppingen var avklarad stötte vi på lite annat folk från klassen, så vi hängde på dem och tog en fika innan jag gick tillbaka till campus.
Nu blir det en extram sparsam Hanna framöver. Ska spara vartenda öre jag kan undvara till min usa resa i sommar. För då blir det SHOPPING för hela slanten!!
Nu ska jag snart iväg till idrottshallen för att träna med Frida. Blir ett step pass ikväll.. ska bli roligt!

The good days

Nu måste jag berätta om dessa mina två senaste dagar som jag själv tycker har varit riktigt bra dagar.
Måndag igår, och vi hade två mindre intressanta föreläsningar och hygien och tandvård i skolan. Positivt här var att de inte varade speciellt länge, och klockan 13 var vi redan klara. Martina, frida, linda och jag vandrade då iväg upp till ica för att handla nödvändiga saker som mjöl och bananer, efter en kort kaffefika på Tufvan. Då vi nästan var tillbaka hörde jag frida prata om att hon skulle iväg och träna här på campus senare på kvällen. Och plötsligt fick jag träningsmotivationen illbaka och bestämde mig för att följa med. Det gjorde jag också, och vi fick oss ett bra styrkepass borta i idrottshallen med VUGI. Frida och jag var så sjukt nöjda med oss själva efter detta att vi bara pratade om hur duktiga vi varit ;) Kunde stolt gå hem och lata mig utan skuldkänslor resten av kvällen!
Idag vaknade jag med en härlig träningsvärk i precis varenda muskel i kroppen. AJaj!
Vid 11 var de flesta på skolan och hämtade ut våra rättade tentor sedan den 21 december. Jag klarade den.. YES!!
Firades med ännu en vandring till ica där jag fick tillbaka ett paket mjöl som martina var skyldig mig :P
Nu kom jag precis in igen efter en promenad i skogen med frida och martina. Jag känner mig så aktiv för första gången på länge. Visst har jag gått på mina promenader förut, men nu är jag verkligen sugen på att börja träna mer regelbundet igen. I morgon blir det aerobics :)
Ikväll blir det filmtittande i min lägenhet för oss tjejer. Hitch visas på tv så det blir väl den vi fastnar framför. Trevligt, trevligt!!
image336

Another weekend

Dålig uppdatering.. ledsen för det.
Dessutom tycker jag att det är väldigt tråkigt att skriva inlägg på inlägg utan några foton.. och som jag nämnt tidigare så har jag problem med min kamera just nu. Lutar väl åt att köpa en ny. Även om jag är måttligt intresserad av att lägga pengar på det.
Anyway...
Helgen har varit helt okej. Ganska lik många helger här i Växjö.
I fredags kom Lundis på besök. Egentligen inte mig han var så intresserad av att träffa dock ;)
Hade i alla fall fixat gästleg till honom och det blev utgång på Stallarna. Traditionsenlig fredag alltså.
Hade visserligen en mycket rolig förfest i en korridor på Lyan. Spelade beerpong med Nicole, Brett och Per. Har hört mycket om detta spel, men premiären blev i fredags. Poängen: Kasta en pingisboll i en plastmugg med öl. Om du träffar leder detta till att någon i motståndarlaget måste dricka upp ölen. Ganska logiskt.. mycket roligt!
Stallarna var också trevligt. Mycket folk.. tyvärr lite för lite dans för min smak. Saknar mina amerikanska tjejer :(
Lördagen blev som vanligt en bakisdag. Men en med ganska lite bakis och ganska mycket tvätt.
Hade lovat Jessica att dyka upp på förfest på kvällen också.. blev lite drickande i hennes lägenhet och sedan vidare mot Sivans. Där hade jag en halvtaskig kväll. Inte på partyhumör, så blev att jag vandrade hem redan vid tolvtiden. Nästa vecka däremot.. då smäller det! Milla besöker campus igen :) Längtar efter min bästa vän!!
image335

Ja, jag kan faktiskt laga mat

Lyckorus! Haha eller nästan i alla fall. Är mycket stolt över min senaste insats i köket.
Jag stod nyss och stekte köttbullar i en timme.. och då snackar vi inte mamma scans utan Hannas egna köttbullar ;) Fullt ätbara blev dom också. Kanske aningen mer ströbröd nästan gång kanske.
Tog till och med foto på matlagningen. Alltså förstår ni att det faktiskt var ganska lyckat :P
Men tyvärr fungerar min kamera fortfarande inte att koppla till datorn, så jag får hålla på bilderna ett tag!

Svåraste provet

Vi hade våra praktiska prov idag. Och OJ vad nervös jag har varit över detta. Har verkligen kännts som att man inte kunnat någonting alls.. och det är inte heller så konstigt med tanke på den lilla tid vi haft på oss att öva.
När vi kom till provsalen i morse i vår lilla grupp på 6 personer var jag beredd att lägga mig ner på golvet och spela död. Allt för att slippa!
Nu är jag glad att jag stannade. Visst, jag var sjukt nervös, men jag tror ändå att det har gått bra. Kändes så i alla fall. Om jag inte blev det så skyller jag allt ifrån mig också ;)
För att kanske säga lite mer om dessa praktiska prov kan jag ju berätta vad de faktiskt går ut på.
Vi har tidigare fått en rad olika patientfall som vi skall klara av att hantera. Till exempel sätta en kateter, ta blodprov och borsta tänderna på en patient. Idag fick vi dra "lotter" om vilken situation vi skulle bli tilldelade, och sen fick en och en av oss gå upp och "behandla" vår patient.. som i själva verket är vår lärare.
Jag fick en lapp där det stod att jag skulle informera om hur en sondsättning går till, dvs hur man för ner ett rör genom näsan ner till magsäcken för att patienten skall kunna få sin näring denna väg. Väldigt glad att det bara stod informera! Tror som sagt att det ska ha gått bra.. men man kan aldrig vara säker här :/
Fick även höra en mycket rolig sak idag.. Alla övriga gruppmedlemmar tyckte tydligen att min skånska hade en lugnande effekt. Haha äntligen några som uppskattar min fina dialekt!

Inte konstigt!

Känns som alla varit allmänt trötta, hängiga, sjuka, irriterade och sura de senaste veckorna. Varför? Enligt mig beror det på de 24 minuter som det varit sol på under december månad och fram tills nu. 24 MINUTER! Inte konstigt att folk deppar ihop.. Detta med 24 minuter har jag läst i tidningen och är alltså inget jag hittar på själv. Kan även tillägga att det normalt brukar finnas 24 TIMMAR sol under december månad.

A very sad day

Denna dagen har inte varit rolig.
Gick upp tidigt för att följa Leah till stationen i morse. Så sorgligt att se hennes lägenhet helt tom.. förutom på hennes enorma resväskor förståss. Har varit så skönt att ha henne i samma hus som mig. Kommer bli så himla tomt nu när man inte känner en människa i huset :/
Vi tog taxi ner till stationen och där mötte vi Nathan, som också skulle åka hem, och Dave som följde honom dit.
Långt innan tåget närmade sig kom de första tårarna. Många kramar och avsked senare fanns det inte mycket mascara kvar runt mina ögon. Inte Leahs heller för den delen. Usch jag kommer sakna henne så himla mycket! Jag gör redan det!! Nu har man en väldigt bra vän mindre i denna staden :(
Längtar till sommaren varenda dag nu. Då får jag träffa henne och alla andra igen.
Tyvärr går tiden inte riktigt så fort som jag skulle vilja..

Apoteksrensning ;)

Kom iväg till doktorn idag som planerat. Jag mår faktiskt mycket bättre idag.. bara hostan som fortfarande plågar mig lite, men jag tyckte det var lika bra att gå iväg då jag ändå behövde ny astmamedicin utskriven.
Visade sig att det hade varit någon liten infektion i kroppen ändå men eftersom febern var borta var det ett bra tecken på att det läker sig själv :) Fick i alla fall hostmedicin och min vanliga astamedicin utskrivet, vilket var bra. Måste tillägga att hostmedicinen smakar blää!! Fattar inte hur man skulle kunna få ett litet barn att svälja den smörjan.. ibland är det skönt att vara gammal och förståndig nog att ta sin medicin fast den smakar illa :P Något jag inte var speciellt bra på som barn.
På apoteket arbetade de absolut långsammaste människor jag stött på. 4 nummer före mig i kön och jag fick vänta i 25 minuter. Vad håller personalen på med egentligen?! Fick i alla fall mitt till slut. Haha kände mig som en gammal sjuk tant. Hämtar alltid ut flera astmaspray åt gången så jag fick en hel påse fylld med mediciner. Kändes lite pinsamt att knalla hem med den ;)
Usch i morgon åker Leah hem. Jag vill INTE!!!
image329

Irriterad

Jag är irriterad! Min kamera, som för det första varit totalt kass sen dagen jag köpte den, fungerar nu inte att koppla till datorn. Därför är mina bilder i den fast för alltid antar jag :/ ARG!!!
Humöret blir ju inte bättre av att jag nu är inne på min tredje sjukdag. Feber, hosta och tröttheten är inte rolig alls.
3 dagar har jag nu spenderat liggandes i soffan eller sängen.. Orkar ju inte göra något annat en längre stund :(
Ringde i alla fall till vårdcentralen idag, så dit ska jag i morgon. Är lite smånervös att det är en lunginflammation som kommer krypande, efter att jag hade det för ganska exakt 1 år sedan nu. Och det vill jag absolut inte ha tillbaka! Speciellt inte eftersom vi har ganska mycket skoljobb både denna och nästa vecka.. Får se hur detta kommer att gå.
Nej nu blir det tvn.. undra vilket spännande program de visar på tv nu ;P

Two and a half men

Absolut en av mina favoritserier. Helt klockren är den :)
Måste definitivt ses av alla som inte hunnit med detta än!!
Dessutom måste jag ju tillägga att det är ett otroligt bra tidsfördriv då man är febrig och ligger på soffan hela dagen.. får sig ett gott skratt lite då och då också haha ;)
image328

Vitaminer

Fortfarande sjuk :(
Tänkte att jag skulle prova en av mina julklappar tidigare idag. En juicepress som jag fick av min gammelfarmor..
Det är ingen sån hightech som det görs reklam för för jämnan, men den kräver i alla fall ett eluttag.. och det enda man behövder göra är att trycka apelsenhalvan mot den och den pressar av sig själv. Jag är nöjd :)!!
Inhandlade juiceapelsiner i fredags också så jag pressade mig ett glas juice..
Blev mycket gott och man kan nästan känna alla vitaminer ;)

Sjukling

Jag är sjuk och gnällig. Feber förvandlar nog mig till 10 år igen :P

Borta bra men...

HEMMA BÄST!!
Äntligen tillbaka i min lilla mysiga lägenhet. Kom till ett snötäckt Växjö igårkväll med tåget. Gillar snön :) Men kallt som attans är det! Lite för kallt och blåsigt för min smak faktiskt..
I morse var det ju tenta på gång. Tyvärr kändes denna inget vidare.. Men jag vet inte. Kanske har jag gissat bra ;P
Efter tentan blev det besök av morfar och siv som kom upp med alla de saker jag inte orkade ta på tåget. En hel del..
Nu är kyl och frys helt fullpackade. Behöver nog inte shoppa mer detta år känns det som ;) Men det är perfekt!!
Ikväll blir det nog bara en lugn soffkväll. Får kanske laga någon middag också.. nästan saknat detta moment då jag varit hemma faktiskt. Tro det eller ej!

And we have snow!

Jobbat heldag idag.. Ingen höjdare precis :( 7-19.. man är inte van vid det här nu för tiden. Bättre i Växjö där man kan sova till 12 och plugga lite då man tycker att det passar ;) Lat har man blivit!!
Men jag var i alla fall nöjd när jag cyklade runt på min runda idag.. det snöade nämligen hela tiden. Och jag har saknat snö! Vill ha minusgrader och ett tjockt snötäcke!!
image321

 Precis så vill ja ha det igen..
Lägg märke till vår söta katt Elsa som här ser snö för första gången :)

2007- bildbevisen

image303



Och året var... 2007

¤ Det var året jag tog STUDENTEN
De absolut bästa veckorna hittills i mitt liv. Parkfesterna varje onsdag, studentbowlingen, balen & den roligaste dagen av dem alla.. studenten! Kunde aldrig hoppats på att dessa dagar skulle vara så bra som de var. Jag hade fantastiskt roligt hela tiden!

¤ Jag fick VG på mitt urusla projektarbete
Haha denna chock kommer jag nog aldrig att glömma. Efter att ha varit helt övertygad om att få underkänt på mitt minimala projekt fick jag VG. Definitivt värt att hamna på listen ;)

¤ Jag var i London
Stina, Alexandra, Matilda och jag besökte stora staden London. Hade roliga dagar bland alla butiker på Oxford street

¤ Jag flyttade hemifån
Det som jag längtat efter i flera år gick äntligen blev av. I augusti flyttade jag ifrån Åstorp och upp till vackra Växjö, och min fina lilla lägenhet som jag trivs så bra i!

¤ Jag började plugga på universitet
Sjuksköterska var det jag slutligen bestämde mig för att bli, och utan någon som helst erfarenhet av vårdyrket hoppade jag på utbildningen på Växjö universitet i början på september. Än så länge så trivs jag som fisken i vattnet

¤ Jag lärde känna folk från hela världen
2007 var året jag träffade alla mina underbara utbytesvänner i Växjö. Kommer aldrig glömma hur roligt va har haft det under denna termin. Saknaden kommer vara hemsk då de snart reser ifrån mig..



Happy new year..

Gott nytt år!
Igår var det ännu en gång tid att fira in ett nytt år.
Jag började min dag i Köpenhamn med alla mina älskade amerikanska vänner. Vi gick runt lite i stan och åt på en mexikansk restaurang som Leah tipsade om.. Sen var det dags för att alldeles för jobbigt avsked. Laurel och Nicole får jag inte se i Växjö något mer :( Sorgligt! Men jag får träffa dem i sommar, det vet jag!
Efter Köpenhamn bar det av hem mot Åstorp igen. Lyckades fiska upp en fest i Klippan där jag hamnade senare på kvällen. Allt härligt skånefolk var där så jag hade roligt.
Vid tolvslaget ställde vi oss på gatan och tittade på alla fina raketer. Jag får alltid något konstigt lyckorus när jag vet att det blir nytt år :) Härlig känsla! Alla gamla vänner var glada och jag tror att de flesta av oss haft ett riktigt bra 2007!!
Lite senare på natten gick jag och några till vidare till en annan fest. Även här träffade man lite gamla vänner.. Alltid lika roligt när man stöter på någon man inte sett på evigheter :)
Jag hade i alla fall ett mycket lyckat nyår. Det första på en hel massa år..
Tackar alla för ett underbart 2007 och hoppas på ett lika bra 2008...

RSS 2.0