Call me now!

Sitter och väntar på ett samtal från min älskade vän Milla. Hon har ju varit i Australien i några veckor nu, och veckor utan Milla på telefon märks. Har saknat min vän så!!
Ikväll ska jag träffa en annan vän jag inte pratat med på länge. Juls ska bjuda på middag och sen lutar det väldigt mycket mot utgång. Blir nog en bra kväll..
Bara jag får prata av mig med Milla först :P

Bombnedslag i köket?

What's for dinner tonight?
Hur kommer det sig att jag alltid ska laga något som orsakar fullständig kaos i köket ;) ?
Idag var jag sugen på vårrullar så jag tänkte avancera lite och göra en currygryta till. Bulgur, lök, morötter, soja och curry. Blev mycket lyckat måste jag säga.. tyvärr har det ju ett pris. Lär ju få städa köket som en galning innan mamma och pappa kommer på besök ;) Måste ju göra dem stolta!



Classes

Idag har man fått känna sig duktig igen. Föreläsning i 4 timmar om mag-tarmkanalen. Mycket spännande.. not!! Det är ju fan vad vi ska behöva lära oss onödigt skit hela tiden. Men för att se det positiva i det hela.. det här med matspjälkningen är faktiskt lättare än nervsystemet och annat har varit så man känner ju åtminstone att man får ett grepp om det. Dessutom har jag gjort fina anteckningar hela föreläsningen. Precis så vill jag fortsätta!

Would you light my candle?

Har kört låten på repeat många gånger idag. Måste se musikalen rent snart igen. Den är såå härlig!!
Dagen började ganska hårt med tvätt :( Nödvändigt ont! Men gick i alla fall ganska snabbt idag tyckte jag..
Sen blev det promenad med Hanna och vovvar ute i skogen. Har aldrig sett så mycke skog i mitt liv som under dessa månader jag bott här..
Maten idag blev totalt misslyckad. Skulle vara duktig och koka potatis. Tror dock att min sallad var förorenad. Smakade avgaser i alla fall :P Inte gott!
Skola i morgon. Ska faktiskt bli skönt att bli lite sysselsatt!

Trashy tuesday

Inte jag som myntat uttrycket trashy tuesday här i Växjö.. tror faktiskt det var Danielle som införde det i våra samtalsämnen. Men jag tänker i alla fall hålla fast vid det!!
Tisdagen igår blev extra bra. Kunde ju klä mig i ny kjol och nya örhängen.. inte varje utgång man har chans att bäta något nytt här vill jag lova! Dessutom älskade jag min kjol. ÄLSKADE!! Hade lite problem med att hitta något som funkade som top till den, men efter lite grävande i min garderob hittade jag en svart klänning som man kunde trolla lite med :)
Nicole, minnesota som man kan kalla henne, gick bort till Nicoles, washington, rum vid halv 9 tiden. Blev en ganska kort förfest med tjejerna och sedan gick vi bort till Stallet för en kväll med mycke dans :)
Blev inga posingbilder från toaletten denna gången, men hoppas det går bra ändå..

Walking to town

Hade bestämt att vandra ner till stan med Nicole idag. Kände för ett besök på H&M.. enda stället jag har råd att shoppa på just nu ;) Så vi trotsade kylan och gick runt vackra vintersjön ner till stan. Hittade en jättesöt kjol som jag bara inte kunde motstå. Blev även ett par söta örhängen och en mysig tröja under våran shoppingtur.. definitivt inte medräknat i min budget ;)
Efter affärerna kurrade våra magar, och vi hamnade inne på mcdonalds. Varför måste skräpmaten där vara sååå god!? Nicole ville ha glass och just för sekunden var jag väl också sugen på det.. meen slutade med att jag slängde den efter 2 tuggor :P Glass passar inte speciellt bra i detta snövädret!
Var tvungen att dokumentera lite av den första snön som faktiskt legat kvar i ett dygn..
Let it snow..


Baking with Nicole

Först måste jag berätta att promenaden runt sjön var inte alls behaglig. Som vi frös Carro och jag.. vinden var inte snäll mot oss, och snön gjorde ju inte saken mycket bättre. Men vi klarade oss runt sjön.. duktiga som vi är :)
Kvällen har däremot varit mycket trevligare.
Nicole och jag hade bestämt oss för att baka chocolate chip cookies.. american style! Började röra ihop degen nere i hennes rum. Receptet hade hon hittat på något amerikanskt chocolate chip- företags hemsida. Ner med massa krossad choklad i smeten och in i ugnen. Blev sååå bra. Degen var inte helt fel heller ;)
Efter bakandet gick vi upp till min lägenhet och fixade middag. Stekt ris.. låter skumt jag vet. Även detta ett amerikanskt recept. Blev mycket lyckat! Fräste lök och morötter i stekpannan, ner med kokt ris och lät detta steka en stund för att få gott krisp på det. Sen rörde vi ner kyckling, sojasås, majs och ägg. Delish!! Kommer hamna på min meny många fler gånger vill jag lova :)
Efter maten tog vi en runda till ica för att handla lite småsaker. Sen satte vi igång med nästa kaksmet haha. Skulle göra kakor som vi kunde kleta in med glasyren som Nicoles mamma skickat till henne. Halloween frosting ;)
Även dessa blev en hit. Sällan jag har kännt mig så duktig i köket faktiskt!
Efter att vi avslutat vårt bakande och var mätta efter all deg vi stoppat i oss så satte vi oss och tittade på grinchen... fick julkänsla under bakandet då vi lyssnade på jullåtar. Längtar till jul nu!

Pluggeliplugg

Jag känner mig som en ny människa efter förra tentan som gick uruselt! Jag har fått studiemotivation som jag aldrig haft tidigare i livet.. Igår, SÖNDAG, satte jag mig med anatomiboken och började läsa på om matspjälkningssystemet som vi ska ha föreläsning om på torsdag och tenta på om 4 veckor!! I dessa banorna vill jag fortsätta :)
Nu ska jag snart ut och gå runt Växjösjön med Carro.. alltid roligt att träffa henne. Lite skånska och åstorpsprat kan man ju aldrig få för mycket av haha..
Ikväll ska jag laga mat och baka med Nicole. Chocolate chip cookies, from scratch ;)

En ansträngning i köket

Jag undrar vad som är med den här dagen. Borde vara bakis och lat, men istället har jag varit mycket duktig hela dagen. Det är i alla fall min mening! Städat ännu mer sen gårdagens förfest, var nere i soprummet med en hel massa kassar med flaskor och burkar. Hoppas inga grannar såg mig :P
Dammsög mitt halvskitiga golv så att man numera kan gå på det utan att få smuts under fötterna.. blev lite dammigt då killarna flyttade om mina möbler..
Har även gjort en stor krafansträngning i köket då jag för första gången lagade lasange. Mums!! Okej, den blev inte lika god som mammas.. men för att vara första gången är jag väldigt nöjd! Lite tråkigt att behöva äta ensam bara, blev ju en hel del lasange. Men får bli frysen för resten :)
image175

Ett jobbigt ögonblick

Igår blev det såklart en tentafest igen..
Förfesten ägde rum i min pyttelilla lägenhet, men det blev roligt. Men när det blev dags att springa vidare till Sivans gjorde jag ett VÄLDIGT stort misstag. Jag överlämnade mina nycklar till en kille i klassen och lämnade killarna kvar i lägenheten.. de ville inte gå än. Sivanskvällen blev mycket lyckad och allt det där. MEN när jag tagit mig hem på natten och öppnade min dörr fick jag en mindre chock. "Är det här min lägenhet??" Jodå, killarna hade möblerat om lite.. eller ganska mycket. Inga möbler stod där de borde stå. Vart jag fick mina krafter ifrån har jag ingen aning, men självklart skulle jag ställa allting till rätta då vid kl 3 på natten. Mina grannar måste velat döda mig.. jag väsnades nog en hel del kan jag tänka mig.
Men det var i alla fall skönt att vakna upp i en städad lägenhet!!

Idiot

Idiot som man är hade jag väl pluggat för lite till dagens tenta. Det gick ju så bra i början av veckan och plötsligt så kunde jag ingenting :( Tentan gick ju inte alls bra.. omtentan är ett faktum!
Så jag antar att man inte har så mycket att fira under kvällens utgång, men firas ska det!!

Trigeminusnerven går mig på nerverna

GAAAAAH! Jag vill skrika. Allvarligt talat har jag inte någon aning om varför jag ska behöva lära mig sånt här.. det är ju verkligen överkurs big time för oss blivande sjuksköterskor. Vi kommer ju aldrig ha användning av att vi faktiskt vet vilka kranialnerverna är och vad de har för funktion.. och vi kommer inte veta det om 3 år då vi är klara nurses heller, för då har vi förträngt detta för länge sen! Mycket irriterad!!
Jaja jag ska inte klaga mer.. känns inte som att det är något jag kommer kunna ändra på i alla fall. Blir bara på lite dåligt humör när jag sitter här med mina böcker och anteckningar ensam på en fredagkväll.
Tack och lov att vi bara har skola på torsdag nästa vecka! Jag är sååå lycklig över detta :) Då blir det mycket sovande, festande och faktiskt även städande som gäller.. Kanske till och med ska köpa en bok och läsa bara för skojs skull.
Just nu äger inte min lägenhet en enda bok förutom min kurslitteratur och även om jag inte varit någon läsmänniska på länge så tycker jag att jag kanske borde ta tag i detta. Får man bara tag i en riktigt bra bok är läsning avkoppling på hög nivå :)
Tenta om 10 timmar
Wish me luck...

Hannas supergoda kyckling

Alla som känner mig borde av rubriken förstå att jag pratar om en annan Hanna. Själv skulle jag nog aldrig lyckas reda ut det där receptet om ingen visa mig hur man gjorde först!
Men nu tyckte jag att det var något av det godaste jag har ätit så jag tänker sprida det här receptet vidare..
Du behöver:
  • Kycklingfilé
  • Bacon
  • Creme fraiche
  • Mango chutney
  • Riven ost
  • Sourcream chips
Stek kyckling och bacon och lägg det i en form. Blanda creme fraichen med ganska mycket mango chutney. Lägg sedan detta över kycklingen och baconen och låt stå i ugnen en stund. Efter ca 5 min, ta ut formen igen och strö över den rivna osten och krossade chips. Låt stå i ugnen i ytterligare 5 min, eller tills osten smält.
Servera med ris eller liknande..
Sååå gott! Helt överväldigad haha.. kan bero på att jag brukar äta ganska enkla saker. Det här kändes ganska lyxigt faktiskt. Dessutom är det alltid trevligt att äta middag med några vänner :)



Gnägg

Ska snart följa med Agnes ut till stallet där hon har sin häst. Hanna har blivit lovad att få rida och är nog lite förväntansfull.. jag däremot kommer nog ha lite respekt för hästen. Är lite smårädd för dom :/ Kan ju faktiskt bitas och sparkas. Får hoppas att Agnes häst har en vänlig själ.
Egentligen borde jag nog stannat hemma och pluggat till tentan imon.. tyvärr har motivationen inte infunnit sig än. Tror den smyger sig fram framåt kvällen.. och sista minuten plugg brukar ju funka för mig. Får hålla tummarna det gör det den här gången också!
Annat som händer idag är att jag och Hanna ska köra bort på Willys. Jag måste storhandla, och då bara älskar jag Hanna för att hon har tillgång till bil ;) Förutom mat tänkte jag köpa en ljusstake att ha i mitt fönster om jag hittar det där.. Efter willys ska vi laga middag. Hanna hade något recept som verkade gott :) Alltid roligare att laga mat när man inte behöver göra det ensam..

Sprutor och venprov..

Idag hade vi en av våra roliga övningar igen. Jag och Hanna är väl typ de enda som tycker att det här med nålar är riktigt roligt.. vi bryr oss inte om att sticka varandra eller bli stuckna. Det gör faktiskt inte ont!! Nej, tvärtom så får vi båda en "kick" av att sticka.. börjar misstänka att det är något fel på oss ;)
Dagens höjdpunkt var ju trots alla nålar inte sprutorna.. nej, det bästa var återlämnandet av den första anatomi/fysiologi tentan. Trodde aldrig att jag skulle få godkännt på den. MEN så fel man kan ha. Nu är jag överlycklig!!
Kom precis hem från Hanna. Vi har roat oss med att plugga till nästa anatomi/fysiologi tenta som vi kommer skriva på lördag. Usch vad jobbigt det är. Tenta varje vecka känns det som!!
Men men.. önska mig lycka till!!

Yaay :)

Yes! Sverige vann :) blev fotbollstittande med några tjejer i klassen.. blev väl visserligen killarna vi tittade mest på.. självklart ;)
Kollade precis på HDs hemsida också och fick se att Rögle också vann, över nybro! 7-2.. YES!!! Lite avundsjuk på pappa som var i Ängelholm och såg matchen faktiskt. Hockey är bra, då det blir många mål haha.
Innan jag gick till Frida satt jag nere hos Nicole och pratade en massa.. Vi diskuterade jul och nyår. Har fått hostel bokat i Köpenhamn över nyår nu.. dessutom ska Nicole (den andra) följa med mig hem över jul också. Så jag är nu helt övertygad om att detta kommer bli den bästa jul och nyår någonsin :)

Ändrade livsvanor ;)

Jag har ändrat min livsstil helt. Nu pluggar jag faktiskt ett par timmar om dagen.. mja, iaf idag och igår ;)
Kom nyss hem från biblioteket där jag suttit i några timmar i en av de tysta läsesalarna.. eller "ångestsalarna" som en i klassen kallade dem. Vill man få en väldigt effektiv inlärning är det platsen att vara på.. men blir lite för intensivt efter ett tag. Så jag gick tillbaka till min lägenhet och nu sitter jag här och tar en välbehövlig paus. Funderar på vad jag ska äta idag.. Börjar få tomt hemma i kyl och frys :/ Men matshopping får bli på lördag efter tentan. Då har vi ju fått studiemedel och allt! Därför lutar det väl åt pulvermos och min infrusna fiskgratäng.. Orkar inte ge mig på att laga någonting mer avancerat idag.
Ikväll blir det fotbollskväll hos Frida :) Fick mess om det av Agnes imorse. Ska bli trevligt.. om Sverige vinner vill säga!!

Dans dans dans

Tisdag igår.. hade inte planerat utgång för första tisdagen på evigheter, meeen är det tisdag så är det ;)
Skippade iaf förfesten och satt hemma och var duktig med mina böcker och anteckningar. Vid 22-tiden gick jag upp till Stallarna där jag mötte alla andra tisdagspartyfolk. Trots att så gott som hela tjejgänget var helt nyktra, inklusive jag, så hade jag en av de bästa tisdagarna hittills. Riktigt mycket dansande blev det!! Det enda som var tråkigt var att vi fattades en medlem av tisdagsklubben :(

Tears in my eyes

Upp riktigt tidigt i morse.. hann bara sova en timme eller så inatt. Gick upp för att hämta Hannas bil. Det var ju lättare sagt än gjort.. efter 5 minuter av misslyckade försök att lägga i backen fick jag gå och banka på stackars hannas sovrumsfönster och få instruktioner för något jag borde kunnat ha lista ut själv. Jag skyller på att klockan var lite över 5. Nsta problem var att ta sig till Danielles korridorshus.. Då var jag vldigt tacksam över den tidiga morgonen och mörkret det innebar. Tänk om någon hade sett mig köra omkring på cykelvägarna som den idiot jag var. Jag hade ju tvingats emigrera eller något..
Till slut kom jag i alla fall fram till Danielle som stod och väntade på mig med två enorma resväskor. Tror hon tyckte det var riktigt jobbigt att behöva lämna campus :'( På stationen gick jag med av och efter ett par minuters väntan rullade tåget in och det var dags för kramande och gråtande. Usch vilken hemsk känsla. Jag kommer få ett brustet hjärta när alla andra lämnar :(
Men trots att avskedet kommer bli fruktansvärt.. så har det ltt varit värt det. Har fått lära känna några helt fantastiskt roliga människor :)) Älskar dom alla!

Goodbye is never good

Har precis kommit hem från Danielles korridor. Sista kvllen vi har henne här. Det blev så fint när alla kom och överraskade med kort, foton och presenter som hejdå :) Danielle kunde inte ens läsa hälsningarna vi skrivit för hon var redn gråtfärdig.. hon vill så gärna stanna!
När alla hade gått skulle vi ringa och beställa taxi till i morgon vid halv 6.. jag hade planerat följa med henne och säga hejdå en sista gång. Dumt nog kunde vi inte få tag i någon taxi, de var fullbokade konstigt nog. Blir att jag får låna Hannas bil och köra henne istället. Oj, vilka krokodiltårar jag kommer fälla i morgon bitti.
Men det är ju faktiskt inte för gott.. i sommar får jag träffa henne igen :) I NYC denna gången. Aningen bättre än växjö kanske ;)
No more trashy tuesdays...

Needles and blood

Äntligen!! Jag har längtat efter denna dagen :) Låter helt sjukt men jag var faktiskt väldigt laddad att börja sätta nålar i folk, även om detta betydde att jag själv också skulle bli stucken.
Idag skulle vi i alla fall hinna lära oss att ta kapillärprov (stick i fingret) och sätta perifera venkateter (som du kan sätta dropp i eller ge injektioner direkt i blodbanan i). Kapillärproven var ju en baggis.. sånt gjorde vi ju på biologilektionerna på gymnasiet redan. De perifera venkateterna var däremot lite klurigare. Då måste man först byta plats på lite proppar och grejer på den grejen som man sedan skall ha fastsatt i venen, hitta en bra ven, sticka in rör och nål i venen och sedan dra ut nålen. Låter värre än vad det är för dem som är rädda för nålar.
Vi övade först på en dockarm.. men jag övertalade ganska snart Hanna att börja sätta nålen i min arm istället. Vi var först ut.. modigast som vi var ;) Hannas första försök på min arm lyckades inte så bra. Hon missade nog venen lite grand, eller stack för djupt. Andra försöket gick mycket bättre!
Mitt första försök på Hanna lyckades nästan lite för bra :P Oj, vad blod det kom haha :)
Skönt att man inte är rädd för nålar!!

Oj vad tidigt

Hmm.. hur överlever människor som måste upp så här enormt tidigt varje morgon?
Det har ju kanske inte varit det smartaste man kunde göra, att vända på dygnet. Finns inte en chans att jag kan somna tidigare än 2-3 på natten.. och det hade ju inte gjort något om man slapp dessa dagar då man måste gå upp innan 11. Kommer nog alltid vara en nattmänniska. Har i alla fall redan sagt att jag nog gör bäst i att söka en nattjänst när jag ska börja jobba. Tidig morgon.. usch och fy!
När jag ändå inte kunde sova igår, så blev det lite film för min del.. Ratatouille har jag väl egentligen inte tyckt verkade så spännande, men jag hade fel. Väldigt rolig och fin film. Sötare råttor får man leta efter ;) Rekommenderar absolut filmen. Jag blev i alla fall positivt överraskad. Längesen man såg en tecknad film också..
Sen fick jag över min välbehövliga dos av McDreamy och McSteamy.. Ska jag aldrig komma över dessa mina drömprinsar ;) ? Grey's kommer jag i alla fall aldrig att överge!

School on a sunday

Kom nyss hem från vad som varit mitt allra första besök i skolan på en söndag. Pratade med Leah och fick plötsligt lite studiemotivation sådär klockan 9 på kvällen.. så gick upp till skolbyggnaden och satte mig för att plugga lite med henne och Adam. Fick ganska mycke gjort faktiskt.. även om konversationer om gårdagen och thanksgiving var rikligt förekommande ;) Kan ju inte vara hur productive som helst på en söndagskväll?!
Annars har dagen bestått av mer eller mindre meningslösa händelser. Tittade in hos Catrin vid 16 tiden då hon och Sanna inte hade stigit upp ur sängen än.. bra jobbat får man ju säga. Följde med dem till ica där de var tvugna att köpa mat och sedan gick jag in en sväng till Hanna. Kände att jag var i stort behov av ett Hanna-Hanna samtal...
Nu blir det väl tv resten av kvällen/natten. Måste upp tidigt i morgon dock, har tvättid, och ska inte missa den denna gången!!

Sannapannapytt

Vilken helg!
Åkte ner i stan och mötte Sanna på stationen i fredags. Efter en liten runda i stan med henne och sannas syster Catrin så tog vi bussen tillbaka till campus. Där blev det stress, stress, stress.. Catrin skulle ju tvunget dra oss iväg på förfest redan klockan 6. Trots allt stressande så blev det en trevlig förfest med lite mycke vin för alla kanske. Man hinner med rätt mycket när man börjar så tidigt ;)
Iväg till Stallarna senare på kvällen och där blev det väldigt mycket dansande. Blir alltid så nu för tiden tycker jag.. men det är bra :) Dans gillar vi!!
Igår, lördags, så ringde Leah vid lite över tolv och vi bestämde oss för att gå och kolla på fotbollsturneringen VIS hade ordnat i olympen. Var ju lite halvroligt faktiskt.. Sanna lyckades också hitta vägen dit och efter ett tag så gick vi till ica och köpte lite mat. Mycket mat, så att jag kunde bli bjuden på middag hos Catrin senare på kvällen.. Yaay!! Spagetti och köttfärssås, avancerat ;) Mycket gott!
Sen blev det ny förfest.. hos Sophia den här gången. Alla var väl måttligt festsugna. Men det blev en rolig kväll ändå :)
På Sivans försvann sanna och catrin spårlöst, antar att dom gick hem. Men jag stannade med Leah och andra och vi dansade i timmar igen.
Med färre ord.. Mycket lyckad helg!!

Oh Pudas

Först ska jag kanske berätta att Pudas är en av de tre studentpubarna här i Växjö, öppet endast torsdagar. Stallarna och Sivans ligger ju här på campus, nära och bra, medans Pudas ligger på Seminarievägen.. dvs studentbostadsområdet nere i stan. Därför har det aldrig blivit av att jag åkt dit förut. Stan är ju sååå långt borta ;)
Men igår tog jag mig i kragen och satte mig på ettans buss och åkte dit för min premiärkväll på torsdag.
Laurel skulle möte mig men naturligtvis lyckades vi korsa varandra och jag irrade runt på seminarievägen en stund.. Måste jag förklara hur vidrigt jobbigt det är utan mobiltelefon. Hur klarade våra föräldrar av en mobillös ungdom?!
Aja, jag hittade till slut. Laurel och jag började förfesten i hennes korridorsrum. Snart var rummet överfullt.. av svenskar!! Kändes lite ovanligt där haha, jag är nästan alltid den enda svensken i närheten. Men det var riktigt roligt :)
Jag hade tjatat halva dagen, och visst hjälpte det.. Senare på kvällen dök även Danielle, Leah och de två Nicoles upp. YAY! Let's get this party started!
Halv elva drog vi vidare till Pudas. Runt hörnan av huset ;) Det visade sig vara nere i en källare. Riktigt fint ställe tyckte jag, men inte lika mycke folk som på campusställena tyvärr. Jag fick i alla fall en toppenkväll där. Det blev sjukt mycket dansande, speciellt för mig och Leah. Och när man dessutom lyckas sätta igång brandlarmet, halka i spilld öl och bli livrädd för låtsas spindlar.. kan det bli en bättre kväll? Mycket tveksamt.
Bussen hem på natten.. Vilket inte var det bästa på kvällen, och sen trillade jag utmattad ner i sängen och sov väldigt gott :)


Dinner at Josephs

Har precis lyckats lösa dagens problem. What to wear? Skulle ju tvätta idag.. kl 12. Inte kl 15 som jag hade fått för mig ;) Dessutom lyckades min tvättbricka gå sönder. Så där rök min plan om att börja tvätta oftare. Lär ju inte få en ny bricka på ett par dagar i alla fall. Typiskt!! Hittade i alla fall kläder som duger i min stökiga garderob :)
Leah frågade nyss om jag var sugen på att äta middag på Josephs, pizzerian här på campus. Självklart är jag sugen på pizza. Blir ju aldrig att man äter det här i Växjö. Blir första gången jag sätter foten på Josephs faktiskt! Säkert inte sista dock ;)
Efter pizzan blir det bussen till minicampus, seminarievägen, där en stor förfest tydligen väntar! Great!!
Tänte även att jag kunde tillägga att jag målat mina naglar röda. Älskar det!
Timbuktu går på hög volym.. Skånepower ;)


Fantasi är det vi vill ha men verklighet är det vi får..


Long walk

Halvtrist väder ute.. Ska i alla fall ut och gå Växjösjörundan snart.. Var faktiskt ett tag sen sist. Önskar bara att Danielle kan se mitt mess och skriva att hon vill följa med!! Mycket roligare att gå två.
Efter promenaden blir det tvätt. Tänkte att jag skulle börja tvätta lite oftare så att jag slipper ha mina enorma mängder tvätt som aldrig hinner torka hängandes i lägenheten sen. Smart va ;) ?!
SKA också plugga under tiden tvättmaskinerna går för fullt.
Ikväll blir det premiär för mig på studentpuben Pudas i stan. Tänkte inte gå, men som vanligt så har jag hunnit ändra mig :) Ska bli roligt att besöka något nytt.. blir ju alltid campus annars.. Ska bara lyckas övertala Frida att följa med också. Får se hur det går med det haha

Copenhagen for new years..

Känner att jag är väldigt tidigt ute med nyårsplanerandet i år. Min nyårsafton ska absolut inte bli någon repris av förra årets katastrofala kväll. Laurel satt och snackade om att hon skulle fira nyår i Köpenhamn, dit hennes bror också skulle åka. Nicole skulle också åka dit.. och jag blev ju lite sugen jag också :)
Hade planerat att fira nyår hemma med allt folk därifrån.. meeen, så kom jag att tänka på hur nyårsafton har slutat de senaste 3 åren. Fullständigt misslyckade! Ingen lyckas dra ihop en fest, de flesta får inte för sina oroliga föräldrar (vilka jag verkligen förstår). Så slutar ofta med att vi står där i sista sekund och försöker pussla ihop något halvdant..
Då jag tänkt på detta var det ganska enkelt att bestämma sig för att följa med till Köpenhamn med tjejerna :) Ska bli sjukt roligt!!
Happy new year!

I'm game

Lärt mig ett nytt uttryck.. Roligt va? I'm game.. Ungefär som svenskans "jag är på". Nicole var den som introducerade mig för uttrycket.. och nu hörde jag det nyss i ett gammalt avsnitt av OC!
Har som sagt underhållit mig själv med att titta på ett och annat gammalt OC-avsnitt idag. Säsong 2. Oj, vad det var längesen! Är i alla fall bästa "jag-är-lite-uttråkad-serien" någonsin. Allt kärlekstrassel är så mysigt haha ;)
Har även lyckats öppna min anatomibok ett par tre gånger.. mer eller mindre lyckade gånger. Men jag gör så gott jag kan så här en halv evighet, enligt mig, före tentan.
Pratat med mamma i telefon också idag. Satt och svamlade alldeles för länge om min resa till usa :) Kan inte sluta tänka på hur bra det kommer bli!!

Our last tuesday..

Igår var ju som sagt Danielles sista tisdag här med oss i Växjö, och faktiskt sista gången jag fick möjlighet att festa med henne då hon åker till Tyskland i helgen. Vi hade verkligen en toppenkväll, med förfest, stallarna och efterfest, men ögonen lyckades ändå tåra sig några gånger..


I could stay lost in this moment forever!

I'm gonna miss you sooo bad!

AAHH!! Danielle har bestämt sig för att åka hem redan på tisdag :'( Förstår verkligen varför hon åker.. men det betyder inte att jag kommer sakna henne mindre. Växjö kommer sakna hennes glada ansikte!


A little less sunshine..

Endokrina systemet- inget för mig

Sprang iväg på föreläsning efter lunchen. Handlade tydligen om det endokrina systemet, dvs hormonutsöndring och liknande. Jag fattade nada.. Öppnade boken och insåg att vår föreläsare bara krånglade till det onödigt mycket. Varför har de en ovana att göra det?  Nej det blir kurslitteraturen som hjälper mig att klara nästa tenta. Förhoppningsvis!!
Ska faktiskt sätta mig en stund och plugga nu. Får se hur lång stund det blir ;)
Ikväll blir det Stallara med "the internationals"! Don't you just love tuesdays?
image140

Snöflingor

Försov mig imorse. Min mobil är stendöd och nu har jag beställt en ny!
Kollade i alla fall ut genom fönstret och fick se ett vitt Växjö. Jag vet inte varför, men jag älskar snö. Så länge den inte är blöt och äcklig vill säga. Fast då kan jag i alla fall sitta på mitt rum på fjärde våningen och titta på den :) Sååå fint när allt är vitt!

Jobbiga dagar

Igår fick jag veta något som gjorde mig väldigt ledsen. Nicole kommer mest troligt inte att stanna i Sverige nästa termin som det var tänkt från början, utan åka hem till usa igen till jul och stanna där. Usch, kände verkligen att jag ville gråta. Nu är Juls den enda som kommer stanna av alla utbytesstudenter jag lärt känna här. Riktigt jobbig känsla faktiskt. Men man får väl räkna med det när man blir så nära vän med några man vet inte kommer stanna.
Nu är jag i alla fall riktigt sugen på att plugga i usa som jag alltid velat förut. Möjligt att jag försöker komma iväg höstterminen om 2 år.
Min resa i sommar har jag i alla fall bestämt mig för att förlänga till åtminstone 6 veckor tror jag. Något jag ser fram emot helt otroligt mycket :) Då ska jag träffa alla mina fantastiska vänner igen!!!
Ikväll ska jag i alla fall på filmkväll som VIS (växjö internationella studenter) ordnar.. Blir nog roligt, även om de visar en film jag verkligen inte gillar. Lilja 4-ever :( Deprimerande!
Skolan idag var ganska roligt också faktiskt.. introduktion om injektioner och så. Det har jag sett fram emot. Nästa vecka ska vi börja sticka :)) Ska bli spännande!

Good times

I fredags blev det utgång på Stallarna. Förfestade med utbytesstudenterna i en korridor på campus. Blev roligt :)
Gick till upp till Stallet ganska tidigt för att slippa köa.. Roade oss på ovanvåningen med någon skumt drickspel som jag tror killarna hade uppfunnit för att kunna bli så fulla som möjligt ;) Jag var inte bra på det!
Lite senare på kvällen träffade jag Anne. Kärt återseende! Jättekul att se henne igen, bjöd mig på drinkar och allt. Bara därför jag gillar henne ;) Nejdå vi hade roligt.
På lördag morgon ringde min klocka och väckte mig alldeles för tidigt. Tentadags!! Usch och fy. Jag var verkligen inte i form för det just då. Skrev i alla fall klart den på 40 minuter och sen blev det sängen igen. Hann inte sova så länge då Anne och jag bestämt oss för att åka in till stan. Tog bussen vid ett, och sen blev det shopping för hela slanten. I alla fall för Anne haha.. Jag åkte hem med endast en kass, strumpbyxor från H&M! Anne däremot, åkte hem med många kassar ;) Shopaholic!!
Efter flera timmars shopping blev det sängen ännu en gång. Jag älskar min säng!
På kvällen blev det, lite oplanerat, Sivans. Fick i alla fall en toppenkväll med mycket dans och skratt. Nicole och jag var till och med en sväng på Stenladan också. Aldrig sett så mycket folk där!
Good times!



Visitor

Först måste jag säga att Knut var en ganska hygglig kille. Inga problem där inte :)
Efter den två timmars långa övningen gick jag raka vägen hem till lägenheten och slängde mig i min säng igen. Sov några timmar under täcket. Skönt! Vaknade som en ny människa. Eller så känns det i alla fall..
Det passar ju perfekt. Kan alltså fortfarande gå ut som planerat ikväll när Anne kommer hit.
För er som aldrig hört talas om Anne så är hon en mycket trevlig tjej från Gällstad. Träffade henne för en väldans massa år sedan, 1996 om jag inte minns fel, på Mallorca där båda semestrade med familj. Sedan den veckan för alla dessa år sedan har vi hållt kontakten, mer eller mindre. Nu har jag i alla fall inte sett henne sedan förra våren. Alltså alldeles för länge. Men idag kommer hon till Växjö för att besöka mig och en annan kompis som tydligen också bor någonstans här på campus. Skoj!! Blir ett besök med dem på Stallarna ikväll :)
Ska mest troligt titta in på en förfest med utbytesstudenterna också. Blir nog en höjdarkväll!!

Knut

Idag är jag uppe riktigt tidigt. Usch! Ska krypa ner i min säng så fort jag kommer hem igen..
Men idag ska vi ju få träffa Knut. Det får man ju inte missa. Knut ska tydligen vara en trädocka som vi ska markera ut nervbanor på. Wow, kan det bli bättre?! Har i alla fall lärt mig dessa nervbanor någorlunda nu tycker jag. För övrigt så tycker jag att nervsystemet är alldeles för svårt. Jag lyckas blanda ihop allting. Just den biten kommer nog vara det svåraste på nästa tenta. Förutom nervsystemet ska vi bland annat ha cirkulationssystemen på tentan. Det tror jag att jag blir aningen lättare. Känns som att jag faktiskt var vaken på de lektionerna på gymnasiet ;)
Men men.. frukost kanske?

License to Wed

Nyss haft tjejerna över på filmkväll. Alla är vi väl lite sjuka eller halvsjuka så ingen smittrisk där inte :P
Leah och jag roade oss med att kolla på de två senaste grey's avsnitten innan de andra dök upp. Love it!!
Sen när de två Nicoles också anlände så tittade vi på filmen License to Wed. Missade en hel del på grund av allt tjejsnack.. men det var en helt okej film. Väldigt rolig i vissa scener, vi skrattade i alla fall en hel del! Tycker det är helt sjukt att vi är så efter här i sverige med filmer. Den här filmen kom tydligen ut i usa tidigt i somras eller något.. störande!
Nu borde jag egentligen sova. Ska upp tidigt i morgon för en gångs skull. Tyvärr är det väldigt svårt att somna innan kl 2 när man inte gjort det på flera veckor. Men jag kan sova i morgon eftermiddag så det är ganska lugnt. Tänkte faktiskt plugga lite i biblioteket också i morgon tänkte jag. Get some work done!
image133

Welcome to the good life

Tänkte fylla detta inlägg med snack om mina kära utbytesstudentvänner. Ingen hemlighet att jag umgås en hel massa med amerikanare, och Juls såklart :) Visst är klasskamraterna fantastiskt roliga också.. men med utbytesstudenterna blir det helt annorlunda. Det är ju en förhållandevist kort vänskap (mest troligt) vi har framför oss, då de flesta av dem kommer åka hem nu redan till jul. Tiden de har här går till stor del ut på att festa och ha roligt.. jag passar in där ;) Men vi är faktiskt vänner utanför festandet också. Kommer gråta floder när de åker hem. Tack och lov stannar Juls och en av de två Nicole nästa termin också.
Jag uppskattar all tid man kan umgås med dem för man får ut så väldigt mycket under de stunderna som man aldrig kan få genom att bara umgås med svenskar. Ganska naturligt så har min engelska blivit mycket bättre än innan jag började här, nu skryter jag ofta om hur amerikansk jag låter haha. Jag har lärt mig en hel massa saker om usa och andra länder som jag inte skulle veta annars, dessutom har jag gratis boende på vissa ställen under min resa dit nästa sommar ;) Det bästa av allt är att det ibland känns som en lång resa man är på.. och jag tror jag behöver det. Alla svenskar jag umgås med här har ju varit iväg i flera månader och rest runt om i världen. Jag får nöja mig med att möta världen i Växjö ;)
Just look at us!!


Dessa fotona har jag stulit från Leahs facebook.. :)

Grönsaksstuvning

Har precis varit på ICA.. fick syn på konservburkarna med ärtor och morötter som mamma brukar använda till grönssaksstuvning och blev otroligt sugen på det :P Förutom grönsakerna fick jag även köpa redning.. det har jag ingen aning om hur man använder. Får nog ringa mamma innan matlagningen ikväll och få förklarat för mig hur man gör. Ska inte misslyckas med det här i alla fall!!
Innan ica var jag uppe å¨Tufvan och hämtade ut Sannapannas gästkort :) Nu är det fixat och jag längtar massa till nästa helg! Blir roligt. Men ska inte klaga på helgen jag har framför mig. I morgon kommer nämligen Anne upp.. om jag inte har helt fel för mig åtminstone. Ska bli så kul att träffa henne igen. Det är ju en halv evighet sen!
Idag blir det plugg i min säng. Mår inte toppen idag heller. Att gå omkring på campus var en kraftansträngning haha..
Ska tvätta ikväll också. Oj vad kul det ska bli!!!
image127
Love you sannapannapytt

Jobbig dag

Oj vad seg man har varit idag då. Satte mig med böckerna och tänkte plugga en stund. Det pluggandet tog slut ganska snabbt då jag kände mig febrig och allmänt hängig. Har blivit lite småsjuk, influensa skulle jag tro. Panodil hjälper helt okej mot det.. jag är i alla fall nöjd så länge jag slipper gå till läkare för det orkar jag inte leta upp någon här i Växjö.
Min feberfrossa betyder att jag har legat nerbäddad i min varma säng så gott som hela dagen. Kollade faktiskt på Harry Potter innan :P Helt okej tidsfördriv tycker jag. Men snart tänkte jag återgå till mina enormt spännande böcker och läsa lite till om motoriska och sensoriska nervbanor. Väääldigt intressant!
I morgon måste jag ta mig till Tufvan och hämta ut Sannas gästkort. Har jag nämnt det föresten? Sannapanna kommer upp och besöker mig och Catrin nästa helg. JIPPI!! Henne kan man ju inget annat än sakna..
Får se om jag orkar med föreläsning också i morgon. Just nu är jag lite tveksam.
Back to bed

Karaoke

Tisdag igår, och vid det här laget borde alla som faktiskt läser den här bloggen veta vad det innebär. Till er andra.. Utgång på Stallarna!!
Efter föreläsning till 17 var det bara att skynda hem och börja fixa till sig för kvällens festande. Frida kom någon timme senare och åt fajitas som jag hade gjort. Gott gott gott!! Sen började vi hälla i oss vin såklart ;) Leah kom inte mycket senare och efter henne Juls. Efter ett tag tog jag fram min fina, gröna mixer som jag knappt använt och mixade ihop goda jordgubbsshots till alla. Omtyckt! Danielle, Nicole och Laurel hamnade och i min lägenhet till slut, trots stor försening haha.. som vanligt!
Vi gick iväg till Stallarna ganska tidigt, precis som vi alltid gör. Vad gör man inte för att komma in gratis?
Upp på ovanvåningen, och där får vi självklart syn på karaokescenen. Jag och Frida hade ju skojat om att vi skulle sjunga.. men ALDRIG i hela mitt liv trodde jag vi skulle göra det. Men ibland får man vara lite modig. Uppe på scenen hamnade vi i alla fall efter en timme eller så. Det mest pinsamma var ju att vi såklart ska sjunga den klassiska karaokeplågan som alla kan också. I will survive! Att sjunga var faktiskt inte alls lika hemskt som jag trott det skulle vara. Det var faktiskt ganska roligt, kanske för att man inte hör sig själv så bra ;P Vet ju inte vad de andra tyckte. Men fullt var där i alla fall haha. Första och sista gången jag sjunger för så mycke folk.. tror jag!
Resten av kvällen gick väl ut på att skryta om att vi hade sjungit karaoke :) Det måste man ju!
Hanna och några andra från klassen dök också upp på Stallarna lite senare på kvällen. Kul att se fler på festhumör! Jag hade i alla fall en sjukt rolig kväll igår!!
Bevis behövs kanske?
       

Perfect stranger

Blev den filmen jag och Frida kollade på.. Jag gillade den, men Frida tyckte väl den var lite seg. Hur som helst så slutade den sjukt oväntat. Ett slut jag var lite emot kanske.
När bussen kom tillbaka till campus gick jag hem till Juls och snackade lite med henne. Inte gjort det på ett tag.
Nu sitter jag framför datorn och väntar på att tröttheten ska infalla sig. Lär ju inte hända än på ett tag ;) Nattmänniska som man har blivit. Men jag har ju alltid gillat kvällarna bästa.. så det är helt okej :)
Imon blir det 4 timmar föreläsning om sinnena eller något.. väääldigt spännande. Man är fortfarande lite off sedan förra tentan. Men det funkar!

Dagen..

På dagens schema stod det "Övning i personlig hygien". Vi skulle alltså få lära oss, och öva på hur man till exempel bäddar en sjukhussäng, med en patient liggandes i den och hur man sköter en patients hygien. Vi fick alltså plocka med oss badkläder och ligga som patienter medans våra kompisar fick tvätta oss.. kändes ju aningen ovant och dumt haha.. men Frida lyckdes väl ganska bra tycker jag. Inte luktar jag i alla fall ;)
Efter övningen var jag ute och gick i skogen mad Hanna och Nesto. Gillar inte när det är fullt med lera..
Sen kom Hanna upp till min lägenhet och tiggde bulle och muffins som jag bakade igår när min kära mamma var här. Pratade precis med henne, och hon hade faktiskt tyckt de var mycket goda. Wohoo!!
Själv har jag ätit mat som mamma och pappa tog upp till mig.. kyckling med potatis och sås. Nog första gången jag äter brunsås och potatis sedan jag flyttae. Skulle aldrig laga det själv! Men det var väl gott :)
Ska snart ta bussen ner i stan. Ska hyra film med Frida ikväll.. Det är lite lyx i vardagen för en student.. att hyra film ;)
Blir nog roligt.
I morgon blir det party med amerikanarna och Frida :D Längtar redan!!
image121

Usch och fy!

Snubblade över något jag nästan önskar att jag aldrig fick höra igår. Jag var tvungen att fatta ett beslut, och jag hoppas att jag valde rätt till slut.
Detta innebar att jag var tvungen att göra en god vän väldigt ledsen.. Den känslan var en av de värsta jag haft. Kändes plötsligt som att allting var mitt fel, vilket jag egentligen vet att det inte var. Don't kill the messenger!
AARRGGG.. Vilka svin det finns! En sån människa är ingenting i mina ögon. Varför kan inte folk bara vara ärliga och försöka göra det rätta någon gång?! Vill aldrig mer hamna i den sitsen. Vill inte höra mina vänner vara ledsna..

Cleaning

Det är nog enda gångerna jag verkligen städar riktigt noga.. när föräldrarna ska komma på besök. Okej, jag brukar ha det ganska städat hemma, men normalt dammar jag ganska sällan ;P Sånt är ju inte roligt.
Idag gick jag i ala fall upp i tid för att sopa stället kliniskt rent. Borde ringa på dörren när som helst..
Det är faktiskt ganska roligt att få besök hemifrån. Även om det "bara" är mamma och pappa. Händer ju inte allt för ofta.. och idag känns det extra bra. Har nämligen kollat lite i min kalender, och sannolikheten för att jag inte åker hem innan jul är ganska hög. Tycker inte det är så roligt att åka tåg, och det kostar ju en hel del också.
Kanske blir det ändå en kort runda till Skåne ändå.. detta om någon av mina amerikanska vänner hittar en helg de är lediga. I så fall har jag lovat att visa dem Helsingborg. Den näst vackraste staden i Sverige.. Efter Växjö såklart!!
Önska mig lycka till med kanelbullebakningen haha.. Kan behövas i mitt lilla kök :)

mina föräldrar då de var i new york.. usch så avundsjuk jag var

Latare dag får man leta efter

Gårdagens festande tog hårt på kroppen haha.. Därför har denna dag varit en av de lataste jag upplevt tror jag.
Största delen av dagen har jag tillbringat i min säng, samtidigt som jag har sneglat lite åt tvn. Dock inte orkat sätta mig in i alla skitprogram de visar på helgdagarna.
En period vistades jag liggandes i soffan, där jag kollade på Grey's anatomy :) Det var lätt dagens bästa. Jag är verkligen besatt av den serien. Sååå himla bra. Blir jämt så känslosam när jag tittar!
Det mest ansträngande jag gjort idag var då jag lagade mat alldeles nyss. Blev thaigryta med bulgur.. riktigt gott faktiskt. Det lyckades jag med!
Nu visar de en bondfilm på tv. Var sugen på att titta men hamnade framför datorn istället. Kan handlingen ganska bra i och för sig. En gång i tiden var man ju värsta bondfantasten. Tycker fortfarande det är riktigt bra filmer. Kanske ska se på den ändå...
I morgon får jag besök igen. Rögle ska ju möta Lakers här i Växjö :) Go Rögle!! Mamma, pappa och Jonas kommer hit. Skulle gått på matchen allihopa, men mamma var inte så sugen.. så jag bestämde mig för att hålla henne sällskap i lägenheten istället. Vi ska baka kanelbullar. Mums ;)
Nej, nu har jag bestmämt mig.. Ska kolla på Bond!


Tentafestandet

Fredagens festande var ju riktigt efterlängtat av de flesta tror jag.
Redan klockan 6 gick jag upp till Hanna dit Agnes också redan hade anlänt. Vinet korkades upp direkt..
Blev mycket klagande på tentan såklart.. men även en hel del skratt :)
Martina, Linda och Anton kom strax efter, och sedan även Johanna med pojkvän. Vi stannade hos Hanna tills 9 ungefär och sedan dansade vi vidare till nästa förfest. Denna hos Thomas i vår klass..
Hans lägenhet var helt full av våra kära klasskamrater, och deras alkhol :P Sjukt!
Jag och några andra knallade upp till Stallarna redan vid lite över 10, vet inte riktigt varför? Men kom i alla fall på att de flesta andra hade stannat kvar på förfesten. Då började letandet. Vissa utekvällar blir det verkligen mest att man springer och letar efter folk.. Igår var en sådan. Men jag hade riktigt roligt i alla fall!
Hoppas på fler partykvällar med klassen snart igen :)

Äntligen!!

Äntligen är den hemska tentan gjord. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Vågar inte hoppas att jag klarade den.. men får väl säga att det gick lite bättre än väntat. Trodde under en liten ångestperiod igår att det skulle sluta med att jag lämnade in ett blankt papper. Men så blev det i alla fall inte. Och det måste ju räknas som något ;)
Bara att vänta nu i 3-4 veckor så får vi väl se sen.. Skönt att den är avklarad i alla fall. Även om det blir omtenta sen eller ej.
Ikväll blir det tentafestande. Ska bli riktigt roligt.. ALLA ska ut för en gångs skull :) Hanna och jag har inhandlat våra klassiska vinboxar.. och nu ska jag bara lista ut vad jag ska ha på mig också..
Nu måste jag sova en stund. Blev inte mycke sovande inatt, låg bara och oroade mig för tentan.. Lär somna som en stock nu.
image115
see you later

Pratat med My

Såå roligt det var att prata med min bästa vän, som just nu befinner sig på andra sidan jordklotet, igen. Började visserligen nästan gråta, saknar henne så mycket!!
Skönt att höra att hon har det bra där på Long Island :) Hon passar ju världens gulligaste bebis också.. I en lyxvilla dessutom. Ja, lite avundsjuk är man väl nu när man sitter här i lägenheten och pluggar till tentan.
Ska absolut åka på min USA-runt-resa till sommaren. LÄÄÄNGTAR massa massa! New York/Long Island, Chicago, Minneapolis, San Fransisco och LA är väl de ställen jag hoppas hinna besöka :)
Nej nu ska jag plugga vidare.. Blir nog att jag inte sover inatt känns det som..
wish me luck

RSS 2.0