Smått irriterad

Fick nyss ut ett mejl från vår kursansvariga lärare om att två föreläsningar nästa vecka var inställda, bland annat en låång på måndag.
Detta hade gjort mig jätteglad om det inte vore så att jag redan bokat en tågbiljett för att kunna åka tillbaka till Växjö, hemifrån, på söndag kväll. Det hade jag inte behövt visar det sig nu.
Visst, de kan självklart inte ghälpa att folk blir sjuka. Men detta är tredje gången på lite mer än en vecka som föreläsningar blir inställda i denna kurs.
Sånt gör mig lite sur.

Skåne

I helgen är det en ny skånetur på gång.
I morgon bär det av till Lund, där jag stannar tills lördag.
Ska hälsa på Stina och Milla. Det ser jag verkligen fram emot! Fest med gamla godingar är aldrig fel ;)
På lördag förmiddag har jag planerat att ta tåget hem till föräldrarna i Åstorp. Då blir de såå glada.
De hade även planerat in julbord på söndagen, så det blir det för mig också. Tycker väl inte att julmat är sådär väldigt upphetsande, men köttbullar och prinskorv kan man äta sig mätt på. Dessutom gillar jag tanken på en gigantisk buffé med massa, massa mat. Yum!
Växjö återser jag på söndag.

Geriatrik

Nej, geriatrik var verkligen inte lika intressant att lyssna om som psykiatri. Beror nog mest på föreläsaren.
Gick hem efter bara en timme, och nu sitter jag och väntar på att posten ska komma med mina böcker så att jag kan plugga hemma istället. Funkar oftast bättre för mig!

Underbart!

Gick till banken. Inget folk alls.
Har haft konton från gamla bankböcker som varit försvunna i åratal. Visste att för att komma åt pengarna som gömde sig där bakom så behövdes en hel del papper fyllas i. Hade dessutom fått höra att jag ändå inte kunde få alla pengarna, då bankböckerna var borta, utan bara en del av dem.
Men på banken jobbade en snäll farbror som trollade lite med papper hit och dit.. och VIPS så fanns alla pengar på mitt sparkonto.
OOOoo så lycklig jag är nu!!
Ingen ångest för att flytten ska äta upp alla mina sparpengar längre :)
Glad!

Mer psykiatri

Snart blir det ännu en psykiatri föreläsning. Det har jag inget emot :)
Efter skolan hade jag planerat att gå till banken för ett ärende. Men slog mig att det är den 25:e idag, vilket troligtvis betyder massor med folk på swedbank :/ Hmm.. får se hur jag gör med det.
Men! Det är den 25:e som sagt. CSN! Tack för det.
Har nyss betalat hyran, adlibrisräkningar, och tågbiljett :/ Usch så trist.
I eftermiddag blir det dessutom lite shopping på stan. Måste verkligen lägga lite pengar på nya skor. Mina tår mår inte alls bra av kylan i de gamla kawasakidojjorna.

Kyla

Sitter och huttrar lite i lägenheten. Värme ingår tydligen inte i hyran ;) Blir fruktansvärt kallt trots att elementet är uppvridet på högsta temp. Får slänga på mig en extra tröja.
Haft en riktigt bra föreläsning idag. Mellan 9-16 var jag helt fängslad av vad vår föreläsare hade att säga. Det är få gånger detta har hänt, om ens någon gång förrut. Psykiatri var vad det handlade om. Vi fick höra mängder av intressanta patientfall vår föreläsare upplevt under sin yrkesversamhet som psykiatrisjuksköterska, och dessutom lära oss grunderna i några av de vanliga diagnoserna inom området. Aldrig hade jag trott att detta var något som skulle intressera mig :/ Men nu är jag helt uppslukad av det. Längtar tills min bok om detta kommer från adlibris. Då ska jag läsa mer! Dessutom har vi en föreläsning till i morgon.
Nu väntar jag på att min fiskgratäng ska lagas klart i ugnen. Yummie!

läkemedelsberäkning

Hade nyss tenta. En kvart tog den att göra.
Läkemedelsberäkning låter betydligt svårare än vad det är. Högstadiematematik är ett mer rättvist ord för det. Dessutom får vi göra om de uppgifter vi gjort fel på med en gång. Glassigt värre.
Hade fel på en uppgift. Skylle på lärarens dåliga kunskap i matte. 165-5x20 betyder 165-100 då man alltid tar multiplikationer först. Detta förstod till och med min smarta miniräknare. Tyvärr hade läraren tänkt sig 165-5 och sen multiplicera det med 20, och hennes uråldriga miniräknare höll med henne.
Aja, jag fick ju räkna om uppgiften tills den var rätt, vilket den blev på nästa försök, och sen hade jag klarat tentan.
Om ändå alla tentor vore som denna :)

dagen går sådär lite lagom långsamt.

Idag vaknade jag i stan, men cyklade ganska tidigt tillbaks till min lägenhet på campus.
Efter våra bästa år och vårrullar så knallade jag bort till Ida och Johanna för lite tjejsnack (som just nu mest handlar om jobbigheter i skolan) och sen en promenad med Ida. Blev ett besök på supermarket med henne där jag handlade upp mina sista slantar. Aldrig längtat så mycket efter csn!
När jag kom hem så surade jag en stund över att jag har det jobbigt med pengar och sen insåg jag att jag behövde göra av med lite till. Ny kurslitteratur. Så fruktansvärt trevligt. Fick nalla lite på sparkontot. Möbleringen i nya lägenheten lär bli lidande om det ska fortsätta så.
Men.. ska snart iväg och tjäna lite pengar också. Med betoning på lite.
Ska jobba två timmar på badet. Härligt tid i och för sig :)
Efter jobb kommer frida hit och då blir det skräckis. Minns jag rätt så skulle hon nog ta med lite godis också. Lyxliv!

Promenad

Dagen började bra med en promenad tillsammans med Ida, Johanna och min absoluta favorit Gibson. En helt fantastiskt söt hund som jag en dag planerar att stjäla och gömma i min egen lägenhet ;)
Nu satte jag mig ner framför datorn för att skriva och skicka in ett litet miniarbete till en av mina föreläsare. Insåg ganska snabbt att det inte är möjligt då jag inte fattar vad hon vill att jag ska göra. För avancerat för mig!
Blir mer plugg snart ändå. Biblioteket med Hanna och Frida. Trist, trist!


Får det lov att vara lite..

Tequila?

one more weekend

En ny helg kom och försvann.
Fredagen var trevlig då han och jag gick ut och åt på mysig restaurang. Stans godaste pizza :) Blir ganska ofta som vi köper hem mat, men det brukar alltid bli att man bär hem boxar med thaimat eller en pizza som vi delar framför tvn. Betydligt bättre att sätta sig ned och äta i lugn och ro, i trevlig stämning, på restaurang.
I lördags var det party inplanerat. Martina hade syster på besök så vi tre bestämde oss för att liva upp stämningen lite på sivans med vår otroliga charm.
Detta lyckades vi verkligen med!
Trots fyra timmars skakande på dansgolvet, hade vi ändå energi kvar för lite efterfestande. Bjöds på gitarrspel och härlig sång. Väldigt uppskattat.
Efter att ha blivit väckt av mobilen på söndagsmorgonen, och upptäckt att jag faktiskt fungerade ganska normalt, så blev det storstädning av lägenheten och snålshopping på Willys. Kontot börjar närma sig tomt.
Han och jag lagade god middag på kvällen och jag roade mig med mina söndagsprogram på tv. Ensam mamma söker är svårslaget.
Nu är det snart lunchdags och sen skola. Ny kurs skall inledas!

Lägenheten

Det jag ser mest fram emot idag är att jag ska tillbaka till vår blivande lägenhet och ta lite mått och så :)
Blir skönt att få en planlösning framför sig, för just nu har vi lite problem att bestämma hur vi ska ha det.
Hanna är snäll och följer med, då han inte kan. Behöver någon att hjälpa mig med måttbandet!
Annars händer det nog inte så väldigt mycket idag.
Måste handla. Helst nu. Har ingen frukostmat hemma.


Min middag.

Det blev god mat idag.
Ugnsstekta morötter, kycklingfilé i kryddig marinad, haricot verts & bearnaissås. Yum!
Dessutom ringde Martina nyss och bjöd över mig till henne för att kalasa på tårtrester. Ibland har man tur ;)


Minnen

Sitter och tråkar lite i min lägenhet.
Han åkte till Haag, Holland idag :) Lite avundsjuk är jag allt. Men hans jobb är inte riktigt för mig.
Tittade upp på väggen och längtade tillbaka till förra hösten.
Kollaget jag fick av Leah är så fint!

Titut!

Jag överraskar med kameran!

Ny mobil

Blev ett mobilköp igår :) Så glad att de hade den jag ville ha hemma så att jag slapp vänta en halv evighet utan någon fungerande mobil.
Köpte en sony ericsson.. w890i kanske den heter? Äsch, ogillar nummernamnen. Helt värdelöst. 
Mobilen gillar jag däremot. 
Ska pyssla lite mer med den idag tänkte jag.


vilken miss

Igår blev det festligheter efter jobb :)
Förfest hos Martina, och sen vidare till sivans för mingel och dans.
Jag hade kul, men min mobil har sett bättre dagar.
Tappade den i golvet (som jag alltid gör), och delar flög åt höger och vänster. Inte bra!
Blir ett besök till Teliabutiken i stan idag innan jag börjar jobba. Har nog bestämt mig för vad jag vill ha.
Är lite glad över mobilmissen. Har verkligen behövt skaffa mig en ny vän ett bra tag nu. Trist att lägga pengar på bara :/

jobb jobb jobb

Fick ett samtal från simhallen igår. 
Blev jobb igår, jag ska jobba idag och jag ska jobba i morgon. Hur tråkigt det än må vara, så finns det inget bättre an att ha pengar på kontot ;) Lagom till flyttshoppingen dessutom.
Så just nu sitter jag i hans lägenhet och kikar med ena ögat på top model repriser, och med andra ögat surfar jag fram och tillbaka bland mina favoritwebbisar. 
Blir og häng i soffan fram tills jag börjar jobba kl.13.


kontrakt.

Var tvugna att ta oss ut till Braås nu i morse för att skriva på kontraktet till lägenheten vi kommer att flytta till. En kollega till honom var snäll och lånade ut sin bil till oss :) Känns skönt att allt verkligen är klart med det nu.
Fick även en trevlig nyhet. Hushållselen kommer att ingå i vår hyra, vilket kommer göra boendet åtminstone ett par hundra kronor billigare i månaden. Det är vi tacksamma för!


Myshelg

Helgen blev mycket trevlig.
Bilfärden gick bara bra, men det tog ju sin lilla tid. Inte van vid att åka bil så långt :)
Vädret var på topp från det att vi kom fram, men det var ju väldans kallt. Förutom lite shoppande på Vingåkers factory outlet så blev det mest soffsittande och fika för vår del. Mysigt att inte göra så mycket.


RSS 2.0