Med sug efter lösgodis och pocketböcker

Igår fick jag besök av Martina på eftermiddagen. Vi diskuterade vårt sommarjobb och annat strunt. När Martina åkte hem så gick jag en snabb runda på stan. Besökte systembolaget för en flaska mousserande vin, frisören för vax på extrapris och coop för att hämta ut ett postpaket. Har beställt alla böcker i twilightserien från adlibris. Ska börja läsa idag! Blivit så sugen på att läsa, vilket jag inte varit på jättelänge. Mysigt att gömma sig bakom en bok.
På kvällen igår åt jag och han god mat, kasslergratäng och bulgur, och sen tog vi det lite lugnt i soffan framför film. När klockan började närma sig nio blev vi båda lite sugna på att promenera bort till Harrys för det klassiska musikquizzet. Där möttes vi av massor med folk från Tomas jobb, så det var trevligt. Quizzet gick sådär.
Idag är jag ledig från praktiken, men är lite bitter över att jag måste vara där hela helgen :/ Hade jag däremot fått betalt hade det varit en annan sak.
Fredagskvällen kommer nog bli stillsam. Är sjukt sugen på att köpa massor med lösgodis som jag kan mumsa i mig mellan läsning och tv-tittande. Vi får väl se.



Otroligt stolt!

Igår kände jag mig inte på topp under eftermiddagen. Trött och gnällig efter praktiken.
Jag och han hade planerat att gå till gymmet i simhallen för att träna, men det kände jag inte alls för. Istället kom jag med förslaget att vi skulle springa runt sjön, vilket blir en runda på ca 5 km. Fem kilometer är en baggis för pojkvännen, men inte för mig. Så långt har jag aldrig sprungit. Satsade på att klara halvvägs åtminstone, men jag sprang och sprang och sprang. Till slut var vi hemma igen, och jag var så otroligt stolt över mig själv. Visst, det gick kanske inte jättefort. Men det gick! Växjöloppet nästa ;)

Partners in crime

Min fantastiska vän Martina ska också jobba på ettan i sommar. Kul!! Tyvärr kommer vi nog inte ses så mycket på jobb som jag hade velat. Jag kommer ju att jobba natt, vilket Martina inte skulle göra om jag förstod det hela rätt. I vilket fall som helst så är jag jätteglad!
Min dag har varit ganska tröttsam. Praktik, men inte alltför mycket att göra där. Ofta känner jag mig lite överflödig där. I morgon slutar jag klockan ett i alla fall. Ska bli skönt. Dessutom ledig fredag innan den lååånga helgen på äldreenheten :/

På promenad runt sjön

Det är vackert vårväder ute. Än så länge i alla fall.
Passade på att powerwalka runt sjön nu innan kvällspasset på praktiken. Trots att det fläktade lite väl mycket så var det härligt att få frisk luft och bli lite bländad av solen mot sjöytan. Mys!

Tisdag med praktik

Klockan ett är det dags att infinna sig på praktiken igen. Känns som att jag varit ledig mycket längre än tre dagar. Skönt. Men den här veckan blir intensiv. Praktik hela helgen :/ Inte så roligt faktiskt.
Var uppe tidigt idag trots att jag börjar sent. Vi hade tvättid, så jag gick upp för att fixa med det när han gick till jobb. Har dessutom varit duktig och städat badrummet.
Nu sitter jag i soffan, med datorn i knäet, framför tvn. Reklam på mtv.



Lyckat

Även paj nummer två blev en hit.
Receptet kommer här..
Gör pajdegen först. 3 dl mjöl, 125 g smör och 3 msk vatten. Bred ut i pajform och låt stå kallt en stund. Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.
Bryn två kycklingfiléer, en hackad lök och en halv, röd paprika. Häll i 1 dl vatten och fajitakrydda i stekpannan och låt koka ett par minuter.
Häll kyckling och grönsaksröran på pajskalet. Vispa 2 ägg och 2 dl mjölk. Häll även detta i pajformen.
Ställ in hela härligheten i ugn och låt stå där tills äggstanningen stelnat, dvs ca 40 minuter.
Mums!

Matlagning och träning

Idag har jag varit effektiv. Förmodligen för att jag är så glad att jag fick jobbet på HIA.
Matlådorna i frysen börjar ta slut så jag bestämde mig för att fylla på. Med paj! Massor med paj. Har ännu bara hunnit göra en. En väldigt god tacopaj. Kryddade färsen med kryddmixen red fusion smoked chili and garlic. Den passar väldigt bra i paj. Ovanpå hela kalaset kladdade jag crème fraiche chili & paprika och massa majs. Supergott!
Efter en liten pajbit till lunch gick jag bort till simhallen och tränade core. Riktigt bra pass faktiskt. Haft lite dålig erfarenhet av just core-passen innan, men nu ändrade jag åsikt. Svettigt med bra övningar :)
Nu väntar jag på att Tomas ska komma hem. Då ska jag börja på nästa paj. Denna också med lite tacokrydda. Känns lite trist kanske? Men tacos är ju så gott. Denna paj kommer jag i alla fall fylla med fajitakryddad kycklingfilé, lök, paprika och äggstanning. Jag hoppas resultatet blir bra!

Hjärtintensiven!

Yes! Jag har fått jobb på avdelning 1 i sommar. HIA, hjärtintensiven. Helt sjukt bra!

Två förfester och sivans

Lördagskvällen blev en riktig höjdare! Kvällen började med förfest hos Frida med ett par tjejer från klassen och några skåningar som var på besök. Vi kunde inte riktigt hålla blickarna borta från melodifestivalen på tv. Jag är inte alls speciellt förtjust i den tävlingen men jag måste ju erkänna att det gör en bra förfest. Dessutom hejade jag på vinnarlåten.
Martina dök upp ganska sent efter att hon slutat praktiken. Vi var även bjuda på hip hop-fest i grannhuset så vi promanerade dit och jag fick en mindre chock när jag såg alla festdeltagare som helhjärtat gått in för festens tema. Kepsar, bling och stora jeans. Härligt!
Vid halv tolv-tolv något festade vi vidare till sivans för massa dans och sällskap. Mycket roligt folk var ute igår. Hade riktigt kul.
Tog bussen in till stan och mötte upp Tomas som varit ute med sina vänner. Lite småfulla som vi var så var vi ju såklart väldigt sugna på nattmat. Blev burgare på mcdonals som vi gick hem och åt. SÅ gott!


Lördag

Vaknade ganska tidigt tycker jag. Nio, på en lördag. Väntar på att han också ska orka lämna sängen och sen blir det frukost.
Fredagskvällen var trevlig. Rögle mötte Växjö lakers och självklart var pappa och morbror Jonas på plats i ishallen. Mamma och Jonas flickvän Desirée gjorde oss sällskap i lägenheten under matchen. Vi beställde thaimat och pizza. Gott gott! Målen fick vi se på text-tv. Usch, så nervös jag var. Ett tag trodde jag att jag skulle behöva flytta härifrån. Men rögle vann till slut. Efter straffar, men ändå. YES!
Föräldrarna, Jonas och Desirée körde hemmåt igen vid halv tolv. Jag somnade en stund senare.
Lördagen kommer att bjuda på träning. Tomas och jag ska till simhallen för att sola, gymma och bada. Mysigt! Har ännu inte full koll på vad som väntar ikväll. Det funderades kring utgång men vi får se hur det blir med det. Många är på praktik nu, vilket är lite trist.
Nu tycker jag att det är dags att väcka honom ;)

The Crow

Han har tjatat länge om den filmen nu. Ikväll gick jag med på att titta på den. Riktigt bra faktiskt Brandon Lee var en riktig hunk ;)
Idag har jag varit ledig. Besökte lasarettet imorse för blodgivning. Blev lite smårädd för den gigantiska kanylen som skulle in i armen.. men det var ingen fara. Inga yrselattacker och gratis juice. Fint! Förutom en god gärning så har det funderats mycket över sommarjobb idag. Jag har fått jobb hos nattpatrullen här i Växjö och var väldigt nöjd med detta.. tills igår, då det dök upp något bättre. Får jag detta andra jobb så måste jag ta det. Hoppas, hoppas utan allt för höga förväntningar. Vi får se hur det blir med detta i nästa vecka.
Martina kom på en snabbvisit idag också. Bjöd på knäckebröd (hennes förslag) och kaffe. Saknar mina kursare nu under praktiken. Förhoppningsvis ska vi umgås mer i morgon.
Nu ska jag snart sova. Måste upp tidigt i morgon för praktik.

Natti natti

Hela helgen

I fredags skyndade jag mig hem efter praktiken. Lagade snabb middag och gjorde mig i ordning för fest. Tomas och jag åkte ut på campus där det blev förfest hos Martina. Ingen stor. Jag, Tomas, Martina och Filip. Men vi hade mycket trevligt tycker jag. Efter förfesten fortsatte vi kvällen på Stallarna där vi fick höra mycket bra musik från liveband. Frankie Lee's. Väldigt bra! Blev bussen hem på natten.
Lördagen började med en lååång sovmorgon. När vi väl kom upp var vi duktiga. Städade lägenheten och cyklade ut på city gross för att handla. På kvällen kom Tomas kollega Ronnie och hans Lotta hit. Vi bjöd på god middag och chokladpudding till efterrätt. Efter maten spelade vi lite guitar hero world tour och sen kikade vi lite på tv. Kvällen blev lyckad tycker jag. Kul med lite besök.
Nu, söndag, har jag nyss gått en runda runt sjön.
Snart blir det nog lunch och sen ska vi slinga mitt hår :)

Torsdag

Idag hade vi yrkeshandledning. Och nej, jag vet inte mer om det än ni. De av oss som har praktik inom vuxenpsyk satt i alla fall i ett litet, iskallt rum med en lärare och berättade lite om våra erfarenheter av praktiken hittills. Det var väl okej, men jag frös som sjutton hela tiden.
Nu är jag hemma igen. Har nyss lagat lasagne. En stooor form, vilket betyder många matlådor. Tyckte att den smakade lite speciellt idag. Kanske kan det vara osten? Gott var det i vilket fall som helst.
Snart ska jag till universitetet och träffa Eva. En lärare. Efter det blev det nog lite promenad på stan med Tomas. Om han slutar i tid vill säga. Blir nog lite träning på badet ikväll också. Jag blir så mycket piggare efter ett pass på gymmet.
Föresten så har mitt armbandsur stannat. Det är sjukt irriterande när visarna pekar på tjugo i tio varje gång jag tittar på den. Måste hitta en urmakare att lämna den till. Antar att batteriet måste bytas ut.


Lite mer praktik

Praktik hela dagen. Eller mellan 7-17.30 åtminstone. Gillar inte dessa långa dagar!
I morgon kommer jag i alla fall att vara ledig då vi har obligatorisk yrkeshandledning mellan 10-12 och dessutom ska jag träffa en av våra lärare på eftermiddagen. Missade några seminarium i termin två som jag måste ta itu med nu.
Nu sitter jag och tittar på semestersvenskar :) Shit, vad vi svenskar kan vara gnälliga!

Tisdag

Idag blev det uppstigning vid nio. Åt frukost, tittade på smallville och duschade. Nu har det gått ett par timmar sen dess.
Jag öppnade min överfulla garderob och började sortera ut lite gamla kläder. Ganska mycket kvar, men jag tog en paus. Ska nog titta lite på våra bästa år. Det programmet går mig på nerverna, så dåligt. Det värsta med det är att jag inte kan sluta titta på det. Skäms på mig. Senare i eftermiddag ska jag ta tag i mig själv och rensa klart garderoben och dessutom hade jag tänkt åka ut en sväng på city gross och handla. Kyl och frys börjar gapa tomt.

Måndag

Och så var det måndag igen. Vecka 10. Tiden springer förbi. Kan inte fatta att det redan är mars.
Idag passade jag på att sova in ett par av de timmar jag missade i helgen. Skulle nog kunnat ligga kvar i sängen ett par timmar till, men vill inte ställa om kroppen allt för mycket. På onsdag måste jag nämligen gå upp halv sex igen.
Frukost har jag redan hunnit äta. Sitter och slökikar på gamla klassiker knight rider och snart börjar smallville. Måste unna mig lite tv efter att ha jobbat en hel helg.
Efter smallville tänkte jag gå bort till storgatan och titta lite i butiker. Måste införskaffa t-tröjor att ha under de kalla jobbkläderna från länstinget, och även några fler vita trosor då detta är att föredra under länstingets vita byxor.
Eftermiddagen och kvällen kommer att spenderas på campus :)

Trött efter en kämpig helg

Det är längesen jag var såhär trött. Långa praktiktider fredag, lördag och söndag kan vara tufft för en student. Inte speciellt van vid att arbeta alls ju :/ Trots tröttheten så har det mesta gått ganska bra med praktiken tycker jag. Ganska händelserik helg med både dödsfall och vredesutbrott. Jag har lärt mig massor redan.
Nu under kvällen så har jag och Tomas ätit god mat. Pasta med pesto, bacon och jordnötter. Snart ska vi börja titta på en zombiefilm. Ska bli spännande att se hur länge jag orkar sitta uppe.
Morgondagen blir en ledig en. Ska bli jätteskönt. Är bjuden på lite kalas hos Ida :)
Tisdag är jag också ledig.


RSS 2.0